Aceasta salata de broccoli si conopida – tabbouleh este o salata care se poate servi cu placere la pranz sau la cina. Este de fapt salata Tabbouleh, in care inlocuim couscousul sau bulgurul cu broccoli si conopida. Maruntim in blender buchetelele de broccoli si conopida crude sau le razuim prin razatoarea cu gauri mari. Astfel acestea capata aspectul de couscous si salata este mai dietetica si mai sanatoasa.
Aceasta salata cu broccoli si conopida ne asigura toate elementele nutritive ale acestora, deoarece nu le fierbem. Evitam sa consumam glutenul continut de couscous, iar gustul salatei este la fel de bun.
Salata se prepara foarte rapid, este gustoasa si racoritoare. Este consumata cu mare placere chiar si de copii! Putem servi salata de broccoli si conopida cu diverse preparate din somon sau alt tip de peste sau cu crochete de orez.
Ingrediente pentru salata de broccoli si conopida – tabbouleh:
- 200 gr broccoli maruntit in blender
- 300 gr conopida maruntita in blender
- 1 ardei gras rosu tocat cubulete
- 100 gr ceapa verde tocata marunt
- 3-4 linguri marar tocat
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita mustar dulce (optional)
- sucul de la o portocala
- sucul de la o jumatate de lamaie (sau lime)
- coaja rasa de lamaie (sau lime)
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Spalam broccoli si conopida si le scurgem bine de apa. Le desfacem in buchetele, le maruntim in blender si le punem intr-un bol. Daca nu avem blender, putem sa le razuim prin razatoarea cu gauri mari.
2. Tocam marunt ceapa, ardeiul si mararul. Le punem in bolul cu broccoli si conopida. Adaugam coaja de lamaie, sarea si piperul si amestecam bine.
3. Punem intr-un bol uleiul, mustarul, sucul de portocale, sucul de lamaie si le amestecam bine cu un tel de sarma.
4. Adaugam dressing-ul peste amestecul de legume din bol si amestecam bine.
Acoperim bolul cu salata de broccoli cu membrana pentru alimente. Punem bolul in frigider pentru o ora, sa se combine bine aromele.
Scoatem salata de broccoli din frigider si o servim cu peste, cu friptura sau cu crochete de orez.