Reteta de vinete impanate cu chiftele la cuptor este o reteta din bucataria turceasca, foarte gustoasa si cu aspect deosebit! Aceasta mancare de vinete impanate cu chiftele este ideala pentru mesele de duminica, cand toata familia ia masa impreuna. Este foarte consistenta, gustoasa si usor de preparat. Aceasta mancare de vinete impanate cu chiftele este un un alt mod de a pregati vinete umplute cu carne tocata.
Ingrediente pentru reteta de vinete impanate cu chiftele:
- 800 gr carne tocata de porc (sau amestec porc + vita)
- 3-4 vinete
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapa tocata pentru chiftele + 1 ceapa pentru sos
- 1 catel de usturoi pentru chiftele + 3 catei de usturoi (pentru decor)
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 2 rosii razuite (fara coaja si seminte)
- 400 ml suc de rosii
- 2 cepe verzi tocate marunt (pentru decor)
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Spalam vinetele si le taiem rondele groase de 1,5 cm grosime. Le punem intr-un vas cu apa in care am pus o lingura de sare. Le lasam aproximativ 15 minute, pentru a-si lasa sucul. Le clatim, le stoarcem de apa si le uscam cu hartie de bucatarie. Astfel, ne asiguram ca vinetele nu vor avea gust amar.
2. Pregatim amestecul de carne pentru chiftele. Punem carnea tocata intr-un bol si o amestecam cu o ceapa tocata, un catel de usturoi zdrobit, putin patrunjel tocat, sare, piper si 2-3 linguri de apa. Framantam foarte bine amestecul, pentru a se amesteca bine ingredientele si chiftelele sa fie pufoase.
3. Pregatim sosul de rosii pentru acesta mancare de vinete impanate. Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim ceapa cu un praf de sare, pana devine lucioasa. Punem putina apa calda si continuam sa fierbem ceapa aproximativ 3 minute, pana se inmoaie. Adaugam ardeiul si rosiile si le inabusim timp de aproximativ 6-7 minute. Punem sucul de rosii, oregano, sarea si piperul si mai fierbem sosul cateva minute. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
4. Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava rotunda cu diametrul de 20-22 cm. Modelam chiftelele si le asezam in cerc, alternativ cu rondele de vinete.
5. Acoperim vinetele si chiftelele cu sosul de rosii.
6. Introducem tava cu vinete impanate cu chiftele in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45-50 minute. Scoatem tava din cuptor si ornam mancarea cu ceapa verde tocata fin si cu felii subtiri de usturoi.
7. Servim aceasta mancare de vinete impanate fierbinte, alaturi de o salata proaspata!