Reteta de somon cu legume la tigaie este foarte gustoasa si aspectuoasa. Legumele pe care le folosim pentru prepararea retetei de somon cu legume la tigaie sunt dovleceii si morcovii, pe care ii taiem felii subtiri cu instrumentul pentru curatat cartofii. Astfel, legumele necesita un timp scurt de preparare, pastrandu-si in intregime substantele nutritive. O putem pregati in perioadele in care tinem dieta. Legumele care insotesc somonul inlocuiesc cu succes orezul sau pastele fainoase.
Ingrediente pentru reteta de somon cu legume la tigaie:
- 2 felii de somon
- 3 dovlecei taiati felii subtiri
- 2 morcovi taiati felii subtiri
- 1 ceapa tocata foarte fin
- 150 ml vin alb sec
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita unt
- 1 lingura mustar dulce
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 3 linguri de sos de soia
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
1. Spalam dovleceii si morcovii si ii uscam cu hartie de bucatarie. Cu ajutorul intrumentului de curatat cartofi, taiem pe lungime in felii subtiri dovleceii si morcovii. Curatam ceapa, o spalam si o tocam cat se poate de fin.
2. Spalam bucatile de somon, le scurgem bine de apa si le uscam cu hartie de bucatarie. Punem peste ele sosul de soia si le frigem pe tigaia grill.
3. Intr-o tigaie incalzim doua linguri de ulei si calim ceapa pana se inmoaie. Adaugam vinul si lasam sa fiarba la foc mic, pana ramane un sfert din cantitatea de vin pe care am folosit-o. Punem mustarul si amestecam, apoi adaugam o lingurita de unt, amestecam si oprim focul.
4. Intr-o tigaie mai mare incalzim restul de ulei si calim dovleceii si morcovii timp de aproximativ doua minute. Adaugam sare, piper, sucul si coaja de lamaie, amestecam bine si apoi oprim focul.
5. Asezam pe un platou feliile de somon si legumele calite. Peste somon punem sosul de vin cu ceapa.