Gustosi si aromati, acesti biscuiti de casa cu cacao se potrivesc perfect cu o ceasca de ceai sau de cafea. Biscuitii cu cacao sunt o gustare excelenta pe care o putem pune in pachetelul pentru scoala al copiilor sau o putem lua la serviciu. Ii putem pregati impreuna cu copiii, vor fi foarte incantati sa ne ajute!
Reteta de biscuiti de casa cu cacao se prepara rapid. Se amesteca intr-un bol toate ingredientele, se framanta pana se omogenizeaza si se obtine un aluat destul de tare.
Ingrediente pentru reteta de biscuiti de casa cu cacao:
- 500 gr faina
- 250 gr zahar
- 5 linguri cacao
- 2 oua
- 120 ml ulei
- 120 ml lapte
- 2 linguri unt topit
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita sare
Reteta de biscuiti de casa cu cacao – mod de preparare:
- Intr-un bol mare cernem faina de doua ori impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Cernem 5 linguri de cacao intr-un bol mic.
- In alt bol amestecam zaharul cu ouale, laptele, uleiul si untul topit. Adaugam pudra de cacao, faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul si sarea si framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
4. Acoperim aluatul cu membrana pentru alimente si il punem in frigider pentru o jumatate de ora.
5. Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava mare si asezam hartie de copt.
6. Luam bucati din aluat, rulam un cordon si modelam biscuti in orice forma ne place: impletiti, rotunzi, etc.
7. Asezam biscuitii in tava cu destul spatiu intre ei si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 12-15 minute. Vor rezulta trei tavi cu biscuiti.
8. Scoatem biscuitii din tava si ii lasam sa se raceasca.
Acesti biscuiti de casa cu cacao sunt foarte gustosi si consistenti si pot fi pastrati timp indelungat (aproximativ o luna) in frigider intr-o cutie inchisa ermetic.
Retete de biscuiti de casa
Mai jos puteti vedea si alte retete de biscuiti de casa.
Biscuiti umpluti cu crema de unt
Biscuiti de casa cu banane si ciocolata
Biscuiti de casa simpli si aromati
Biscuiti de casa cu unt si portocale
Biscuiti aperitiv cu branza si mere