Rulada de Carne Tocata cu Glazura Dulce-Picanta

0
15992

Rulada de carne tocata este un fel de mancare foarte apreciat de toata lumea, ideal pentru un pranz de duminca. Glazura dulce-picanta ii da un aspect frumos, iar gustul usor dulceag echilibreaza gustul ruladei de carne tocata.

Cea mai gustoasa rulada de carne tocata se face dintr-un amestec de carne tocata de vita si carne tocata de porc. Ingredientele care “leaga” compozitia sunt ouale (pentru un aspect fin si mustos) si miezul de paine (absoarbe surplusul de lichid).

Tip: Amestecam bine ingredientele, aproximativ 10 minute.

Ingrediente pentru reteta de rulada de carne tocata cu glazura dulce-picanta:

  • 700 gr amestec de carne tocata (porc + vita)
  • 200 gr paine maruntita
  • 5 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei rosu tocat marunt
  • 1 morcov razuit
  • 2 tije de telina tocate marunt
  • 3 catei de usturoi
  • 8 linguri de ulei
  • 2 linguri lapte condensat (sau lapte proaspat)
  • ½ rosie razuita
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cartofi mici sau cartofi baby (pentru garnitura)
Ingrediente pentru reteta de rulada de carne tocata cu glazura dulce-picanta
Ingrediente pentru reteta de rulada de carne tocata cu glazura dulce-picanta

Reteta de rulada de carne tocata cu glazura dulce-picanta – ingrediente pentru glazura:

  • 5 linguri ketchup
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 linguri otet de mere
Ingrediente pentru glazura
Ingrediente pentru glazura

Reteta de rulada de carne tocata cu glazura dulce-picanta – mod de preparare:

  1. Pregatim glazura. Intr-o craticioara punem 5 linguri de ketchup, 3 linguri de zahar brun si 3 linguri de otet de mere. Fierbem ingredientele la foc mediu cateva minute, pana se ingroasa putin.
  2. Incalzim cuptorul la 180 grade.
  3. Maruntim in blender painea impreuna cu un catel de usturoi, 2 linguri de ulei, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare si putin piper. Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem painea maruntita. Bagam tava in cuptor pentru 10 minute, pana painea se rumeneste putin. Scoatem tava din cuptor.
  4. Intre timp fierbem 5 oua timp de 10 minute si apoi le curatam de coaja.
  5. Intr-o tigaie incalzim 3 linguri de ulei si calim ceapa, ardeiul, morcovul si telina aproximativ 2-3 minute si le lasam sa se raceasca.
  6. Intr-un bol mare punem amestecul de carne tocata, painea maruntita si legumele calite. Adaugam ouale crude, laptele, rosia razuita, doi catei de usturoi pisati, patrunjelul, cimbrul, busuiocul, sare si piper. Amestecam foarte bine pana se omogenizeaza toate ingredientele, aproximativ 10 minute.

Compozitia pentru rulada de carne tocata

7. Ungem o tava incapatoare cu ulei si intindem compozitia de carne tocata intr-un strat oval, presand foarte bine cu mana. Punem ouale fierte in centrul compozitiei, lipite unul de altul.

8. Rulam cu atentie rulada, ridicand o parte a ovalului. Ridicam si cealalta parte, astfel ca sa acoperim sirul de oua. Apasam cu mainile partile laterale ale ruladei ca sa-i dam o forma frumoasa si presam bine ca sa nu se desfaca la copt. Unim foarte bine cele doua parti ale ruladei si modelam suprafata ruladei ca sa fie uniforma si de aceeasi grosime.

Tip: Daca nu ati mai facut rulada de carne tocata si va temeti ca se va desface la copt, puteti forma rulada pe o bucata de hartie de copt, si inchideti capetele hartiei rasucindu-le. Coaceti rulada o jumatate de ora in cuptor, apoi inlaturati  hartia, ungeti rulada cu glazura si o mai tineti la cuptor inca 40 minute.

9. Ungem rulada cu un strat de glazura dulce-picanta. In timpul cat rulada sta la cuptor o mai ungem inca de doua ori cu glazura.

Glazura dulce-picanta pentru rulada de carne tocata

10. Curatam cartofii, il spalam si ii punem intr-un castron. Ii condimentam cu sare si piper.

Cartofi mici sau cartofi baby (pentru garnitura)

11. Intr-un bol mic amestecam 3 linguri de ulei cu sucul de la o lamaie si sucul de la o portocala.

12. Asezam cartofii in tava cu rulada de carne tocata si turnam peste ei amestecul de ulei, suc de lamaie si suc de portocala. Presaram peste cartofi oregano si putina boia de ardei dulce.

Asezam cartofii in tava cu rulada de carne tocata si turnam peste ei amestecul de ulei, suc de lamaie si suc de portocala. Presaram peste cartofi oregano si putina boia de ardei dulce

13. Coacem rulada de carne tocata in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ o ora si 10 minute. In acest timp mai deschidem cuptorul si mai ungem rulada cu restul de glazura dulce-picanta.

Rulada de Carne Tocata

Rulada de Carne Tocata

Rulada de Carne Tocata

Rulada de Carne Tocata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Rulada de Carne Tocata cu Glazura Dulce-Picanta
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.