Reteta de biscuiti de casa simpli si aromati este foarte usor de preparat. Acesti biscuiti de casa sunt moi, fragezi si cu un gust minunat de unt. In compozitie am adaugat si o mica cantitate de amidon de porumb, care da biscuitilor o textura delicata. Acesti biscuiti de casa simpli sunt foarte buni ca atare, dar putem sa ii umplem cu diferite creme sau cu gem.
Daca va plac biscuitii de casa puteti sa vedeti si retetele de biscuiti de casa cu unt si portocale (reteta greceasca), biscuiti de casa cu banane si ciocolata, biscuiti de casa cu cacao, biscuiti de casa umpluti cu crema de unt.
Ingrediente pentru reteta de biscuiti de casa simpli (pentru 25 biscuiti):
- 150 gr unt moale, la temperatura camerei
- 220 gr faina cernuta
- 20 gr amidon de porumb
- 55 gr zahar pudra cernut
- 1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Pentru a pregati compozitia pentru acesti biscuiti de casa simpli, batem in mixer untul moale impreuna cu zaharul pudra timp de aproximativ 8 minute, pana devin o compozitie pufoasa. La inceput batem la viteza medie si apoi marim viteza.
2. Adaugam esenta de vanilie si continuam sa mixam pana se incorporeaza.
3. Reducem viteza mixerului la minim si adaugam treptat faina si amidonul de porumb. Mixam in continuare pana compozitia seamana cu un nisip ud. Framantam apoi compozitia cu mana pana devine un aluat cu o textura neteda. Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider pentru o jumatate de ora.
4. Incalzim cuptorul la 180 grade.
5. Asezam pe masa de lucru hartie de copt, punem aluatul si il acoperim cu o alta bucata de hartie de copt. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie de 5-7 mm. Hartia de copt ajuta ca aluatul sa nu se lipeasca de sucitor.
6. Asezam in tava cuptorului hartie de copt. Taiem biscuitii cu o forma rotunda sau cu orice alta forma vrem si ii asezam in tava, la distantanta de 2 cm.
7. Coacem acesti biscuiti de casa simpli in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 10 minute, pana prind pe margini o culoare aurie. Biscuitii sunt putin mai moi in centru.
8. Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii sa se mai raceasca aproximativ 2 minute. Apoi ii scoatem din tava si ii punem pe un gratar sa se raceasca.
Acesti biscuiti de casa simpli si aromati pot fi pastrati timp de o saptamana la temperatura camerei, intr-o cutie inchisa ermetic.
Retete de biscuiti de casa
Mai jos puteti vedea si alte retete de biscuiti de casa.
Biscuiti umpluti cu crema de unt
Biscuiti de casa cu banane si ciocolata
Biscuiti de casa cu unt si portocale
Biscuiti aperitiv cu branza si mere
Adauga un comentariu





