Pasta de masline Kalamata este delicioasa servita pe paine prajita, ca aperitiv, cu un vin rosu. De asemenea, se combina foarte bine cu branza greceasca (feta), cu pastele, cu ardei gras rosu, cu legumele fierte sau coapte pe gratar.
Maslinele Kalamata sunt renumite pentru culoarea violet inchis si pentru textura si pulpa bogata. Sunt o sursa bogata de fibre, calciu,...
Reteta de lapte de susan este foarte simpla si oricine o poate prepara acasa. Avem nevoie doar de seminte de susan si apa. Semintele de susan se pun la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Cel mai bine este sa le punem seara intr-o cantitate mica de apa si sa preparam laptele de susan in ziua urmatoare.
Semintele de susan...
Reteta greceasca originala de covrigi cu susan din Salonic!
La fel de mult pe cat iubesc germanii covrigii pretzel si tot atat pe cat de pasionati sunt francezii de cornurile lor (croissant), tot atat de mult iubesc grecii acesti covrigi cu susan din zona Salonic (koulouria Thessalonikis), o tentație culinara al carei gust captivant se datoreaza crustei crocante si susanului...
Aceasta reteta de omleta cu legume la cuptor are ca rezultat o omleta foarte gustoasa, pufoasa, consistenta si aspectuoasa. O putem servi dimineata, la micul dejun pentru toata familia. Sau o putem consuma la masa de pranz sau la masa de seara alaturi de o salata, fiind o solutie ideala pentru zilele in care nu avem timp sa gatim...
Aceasta omleta greceasca cu rosii - στραπατσάδα sau καγιανάς - este una dintre cele mai cunoscute feluri de mancare din bucataria greceasca ce se pot prepara in timpul verii. Omleta greceasca cu rosii se poate sevi la orice ora, ca fel principal la pranz sau ca mic dejun, cu paine prajita sau pita greceasca. Chiar daca este o reteta...
Pentru aceasta reteta de orez cu lapte m-am gandit mult pana m-am hotarat ce aroma sa ii adaug, in afara de vanilie: lamaie sau portocala? Imi place foarte mult orezul cu lapte aromat cu coaja de lamaie, dar la fel de mult imi place si orezul cu lapte aromat cu coaja de portocala. Pana la urma m-am decis sa prepar...
Reteta de oua posate in sos de rosii - shakshuka isi are originile in nordul Africii (Tunisia, Maroc, Algeria) si este servita in diferite forme in multe tari din Orientul Mijlociu, inclusiv in Palestina, Israel si Turcia. Se prepara rapid si poate fi servita ca un mic dejun consistent sau la cina.
Cantitatile de ingrediente sunt orientative, pot fi modificate...
Reteta de clatitele cu dovlecei, kefir si marar este simpla si usor de preparat. Aceste clatite cu dovlecei si kefir sunt foarte gustoase, moi si pufoase, ideale pentru mic dejun sau cina. Clatitele cu dovlecei sunt foarte versatile pentru ca le putem servi in multe feluri: simple, cu salata asortata, cu tzatziki, cu sos de rosii, cu branza rasa sau...
Aceasta reteta de briose integrale cu banane si nuci este o reteta de post. Este o optiune foarte buna pentru un mic dejun sanatos, deoarece nu contin zahar, faina alba sau lactate. Dulceata acestor briose este naturala, deoarece provine numai de la banane. Pot fi puse in pachetul pentru serviciu sau in pachetul pentru scoala al copiilor. Bananele si...
Aceste croissante de casa cu unt sunt foarte gustoase, pufoase si cu o aroma minunata de unt. Sunt foarte bune pentru micul dejun sau pentru pachetul pentru scoala al celor mici. Deoarece nu au mult zahar in compozitie, aceste croissante de casa pot fi consumate atat simple cat si cu cascaval, sunca, branza sau pot fi umplute cu diferite...
Vremea
București
cer acoperit de nori
3.8
°
C
5.5
°
2.1
°
81 %
3.1kmh
100 %
mar
4
°
mie
6
°
joi
4
°
vin
3
°
sâm
1
°