Reteta de pulpa de miel la cuptor cu cartofi este o reteta traditionala romaneasca preparata in special pentru masa de Pasti. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc mic, pulpa de miel este delicioasa!
Pentru a gati reteta de pulpa de miel la cuptor cu cartofi trebuie sa tinem cateva...
Reteta de pui dulce acrisor cu legume si orez este o reteta chinezeasca rapida, foarte aspectuoasa si cu un gust exotic dulce-acrisor.
Ingrediente pentru reteta de pui dulce acrisor (pentru 4 portii):
500 gr file de pui taiat in cuburi de 2-3 cm
1 ceapa mare taiata felii subtiri (pestisori)
4 ardei grasi de diferite culori (rosu, verde, galben) taiati pe lungime in bastonase...
Reteta de pui la cuptor cu cartofi este o reteta pe care o putem pregati pentru masa de pranz de duminica, cand toata familia ia masa impreuna. Aceasta reteta de pui la cuptor cu cartofi va fi apreciata de toti, puiul fiind foarte fraged si aromat, iar cartofii sunt moi si deliciosi.
Am folosit cartofi mici, in coaja, pe care...
Pentru a prepara reteta de iepure la cuptor cu vin si legume trebuie mai intai sa marinam iepurele pentru 24 ore intr-o marinada compusa din vin (rosu sau alb, sec sau demi-sec), otet, ceapa, usturoi, sare, piper, rozmarin si foi de dafin. Este necesar sa marinam carnea de iepure pentru ca aceasta sa se fragezeasca si sa se aromatizeze...
Reteta de iahnie de fasole (fasole scazuta) este o mancare foarte apreciata de romani, pregatita mai des in perioada de iarna. Iahnia de fasole se poate pregati cu ciolan afumat, carnati afumati, costita si alte afumaturi.
Iahnia de fasole cu ciolan se pregateste de 1 Decembrie, cand se sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei, si se serveste fiebinte, insotita de muraturi.
Fasolea...
Pentru reteta de piept de pui cu bame pregatim pieptul de pui separat. Desfacem fiecare bucata de piept de pui cu un cutit ca sa obtinem o bucata mai subtire si mai lata ca sa o putem rula. Gatim bamele separat si le servim cu rulourile de pui taiate bucati. Gustul si aspectul sunt deosebite!
Ingrediente pentru reteta de piept...
Reteta de paste cu carne tocata (pastitsio) este una dintre cele mai indragite retete din bucataria greceasca. Este asemanatoare cu lasagna din bucataria italiana, numai ca se folosesc paste lungi tubulare (goale in mijloc, de tipul macaroanelor noastre) in locul foilor de lasagna.
Am pregatit de multe ori reteta de paste cu carne tocata (pastitsio) si am ales sa aranjez intr-un mod...
Puiul cu cartofi si sos de rosii este o mancare cu carne de pui foarte populara, din bucataria romaneasca, consumata destul de des. Pentru aceasta reteta de pui cu cartofi si sos de rosii am taiat cartofii in felii groase, i-am prajit in ulei si i-am adaugat in sos cu 10 minute inainte de a fi gata. Astfel, cartofii...
Reteta de ficat de porc la tigaie cu ceapa caramelizata este o reteta usoara, rapida si foarte gustoasa. Trebuie sa acordam putina atentie etapei in care prajim ficatul, sa nu-l prajim prea mult ca sa nu se intareasca.
Fragezirea ficatului de porc
Inainte a praji ficatul este necesar sa il tinem pentru 10 minute in putin lapte ca sa se fragezeasca...
Musacaua este un fel de mancare consistent si foarte gustos. Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata se poate pregati cu carne tocata de vitel sau cu amestec de carne tocata de vitel si carne tocata de porc. Reteta originala de musaca este cu carne de miel care a fost in prealabil gatita si tocata foarte marunt.
In ceea...
Vremea
București
ceață
3.2
°
C
3.9
°
2.7
°
95 %
3.1kmh
100 %
Dum
6
°
lun
7
°
mar
10
°
mie
7
°
joi
4
°