Maioneza de casa este un sos gros, cremos, pufos si gustos, de culoare galbuie, o emulsie stabila obtinuta prin combinatia dintre ulei, oua si o baza acida (suc de lamaie sau otet). Maioneza este unul din sosurile cele mai cunoscute din lume ce poate insoti carnea sau pestele, dar poate fi si un agent de legatura in salatele cu...
Reteta de piure de mazare este un alt mod de a prepara mazarea. Piureul de mazare este gustos, are un aspect placut si busuiocul proaspat ii da o aroma deosebita. Se seveste ca garnitura pentru orice tip de carne (de exemplu ciolane de porc la cuptor), peste sau fructe de mare. Se poate servi si simplu, cu paine, cu...
Risotto cu sofran si parmesan - risotto alla Milanese - este unul dintre cele mai renumite feluri de mancare din bucataria italiana. Are un aspect cremos si un gust nemaipomenit! Este un fel de mancare consistent, economic, cu putine ingrediente. Se pregateste usor, in cel mult 20-25 de minute. Este foarte important sa amestecam orezul cu miscari lente, in mod...
Pentru aceasta reteta de pilaf de orez cu stafide si migdale m-am inspirat dintr-o reteta turceasca de pilaf. Reteta continea printre altele si ficat de miel tocat marunt. Eu am preparat o varianta mai usoara, fara ficat, aromata cu sofran si patrunjel din belsug.
Aceasta reteta de pilaf de orez cu stafide este o reteta usoara si sanatoasa, foarte gustoasa...
Aceasta reteta de sos de rosii pentru paste se prepara la fel ca sosul de rosii pe care l-am preparat la reteta de paste cu sos de rosii - reteta italiana originala. Am modificat doar cantitatile, pentru ca am facut o cantitate mai mare de sos de rosii.
Aceasta reteta de sos de rosii pentru paste are la baza reteta...
Acest tzatziki - sos cu iaurt si castraveti este unul din cele mai renumite aperitive grecesti. Este folosit ca sos pentru preparatele din carne si peste. Se poate servi cu pita greceasca sau cu turte coapte pe tigaie facute in casa. Poate fi folosit si ca dressing pentru salata.
Pentru reusita deplina a acestei retete de tzatziki - sos cu iaurt si castraveti...
Risotto cu dovleac si parmezan este una dintre variantele de risotto pe care le putem pregati in sezonul de toamna. Acest risotto cu dovleac si parmezan are un aspect cremos si un gust nemaipomenit! Este un fel de mancare consistent si economic, cu putine ingrediente.
Aceasta reteta de risotto cu dovleac si parmezan se pregateste usor si rapid, in cel mult...
Reteta de piure de cartofi este o garnitura pe care o putem pregati usor si rapid, care place tuturor si in special copiilor. Garnitura de piure de cartofi se poate servi cu carne gatita in orice fel, cu carnati, cu oua fierte sau prajite, cu peste prajit, fript sau gatit in alte moduri.
La reteta de piure de cartofi putem...
Reteta de mancare de orez cu prune uscate este o reteta de post simpla care se prepara rapid. Se poate pregati ca desert, cu zahar, coaja de lamaie si scortisoara, sau putem face un sirop din zahar caramelizat in care fierbem prunele.
Mancarea de orez cu prune uscate poate fi consumata si ca felul doi si ca desert – dulceata...
Reteta de sos pesto cu busuioc si usturoi este o reteta din bucataria italiana, la fel ca si reteta de paste cu sos de rosii. Se prepara in diferite regiuni ale Italiei, dar cel mai cunoscut este "pesto alla genovese" din nordul Italiei. Se prepara din frunze de busuioc, muguri de pin, parmezan, branza pecorino, usturoi si ulei de masline.
Reteta...
Vremea
București
ploaie ușoară
5
°
C
5.1
°
5
°
87 %
2.6kmh
100 %
joi
13
°
vin
13
°
sâm
13
°
Dum
10
°
lun
6
°