Retete de prajituri, dulciuri, torturi

Prajitura cu Lamaie si Migdale
Reteta de prajitura cu lamaie si migdale se prepara cu lamai intregi fierte timp de o ora la foc mic, pe care apoi le pasam foarte bine in blender pana devin o pasta omogena. Pasta de lamaie face prajitura deosebit de gustoasa, aromata si fina, iar glazura de lamaie cu care acoperim prajitura ii da un gust racoritor, dulce-acrisor. Pentru aceasta reteta...
Paste cu Nuci si Scortisoara
Aceasta reteta de paste cu nuci si scortisoara este simpla si foarte usor de preparat. Este binecunoscuta de toata lumea, fiind unul dintre deserturile rapide care ne-au indulcit copilaria. Aceste paste cu nuci si scortisoara, paste cu branza, gris cu lapte si dulceata si orez cu lapte erau deserturile pe care mamele noaste le pregateau cel mai des. Aceste paste...
Cozonac Grecesc - Reteta Traditionala
Ce ziceti de un cozonac grecesc (tsoureki)? Anul acesta, de Paști, pregatiti cel mai delicios si mai pufos cozonac de Paști cu reteta traditionala greceasca. Acest cozonac grecesc (tsoureki) se gaseste in permanenta in magazile grecesti, dar se prepara neaparat pentru masa de Pasti! Mahlepul si masticul de Chios sunt condimentele care dau gustul deosebit, specific acestui cozonac, dar...
Pasca cu Aluat de Pandispan, Branza, Stafide si Ciocolata
Pasca cu aluat de pandispan cu cacao, branza, stafide si ciocolata este o pasca in doua culori care imbina armonios un blat de pandispan de cacao cu o umplutura de branza de vaci dulce, stafide si picaturi de ciocolata termostabile, care nu se topesc in timpul coptului, decorand frumos pasca. Aceasta reteta de pasca este foarte rapida si usor...
Prajitura cu Banane si Nuci
Prajitura cu banane si nuci este un desert foarte gustos, aromat si pufos. Se prepara rapid si usor si avem posibilitatea sa valorificam bananele prea coapte pe care nu le mai mananca nimeni. Aceasta prajitura cu banane si nuci are o textura pufoasa, usor umeda. Am decis sa ornez aceasta prajitura cu o glazura de ciocolata. Combinatia de banane, nuci si...
Biscuiti de Casa Simpli si Aromati
Reteta de biscuiti de casa simpli si aromati este foarte usor de preparat. Acesti biscuiti de casa sunt moi, fragezi si cu un gust minunat de unt. In compozitie am adaugat si o mica cantitate de amidon de porumb, care da biscuitilor o textura delicata. Acesti biscuiti de casa simpli sunt foarte buni ca atare, dar putem sa ii...
Gogosi din Flori de Salcam
Gogosi din flori de salcam – desert rapid cu flori de salcam in aluat, reteta pas cu pas. Reteta simpla, traditionala, de gogosi cu flori de salcam. Flori de salcam in aluat, ingrediente si mod de preparare pas cu pas Aceste gogosi din flori de salcam sunt unul dintre deliciile sezonului de primavara de care ne bucuram doar cateva saptamani pe...
Reteta fursecuri cu migdale - kourabiedes
Reteta de fursecuri cu migdale (kourabiedes) este o reteta de fursecuri fragede, aromate si crocante din bucataria greceasca. Aceste fursecuri cu migdale sunt unul dintre deserturile care se fac in Grecia cu ocazia Craciunului, la pregatirea caruia ajuta si copiii, umpland casa cu bucuria sarbatorilor de iarna. De asemenea de Craciun se prepara si o prajitura cu nuca (karidopita). Bineinteles...
Mucenici Muntenesti de Casa
Reteta de mucenici muntenesti de casa se pregateste in data de 9 martie. In aceasta zi se celebreaza de catre ortodoxie ziua Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia. Este un obicei pastrat inca din ritualurile antice, cand se modelau simboluri ale jertfelor din aluat din faina de grau, fiert sau copt, figurine cu semnificatii sacre. Mucenicii simbolizeaza sacrificiile facute...
Reteta Tarta cu Lamaie si Bezea
Reteta de tarta cu lamaie si bezea se prepara foarte usor deoarece blatul se prepara cu biscuiti maruntiti si cu unt. De asemenea, crema de lamaie si bezeaua se prepara rapid. Aceasta tarta cu lamaie este delicioasa si extrem de aspectuoasa, putand fi servita cu mare succes la o petrecere, dar si la o gustare luata impreuna cu familia intr-o...

Vremea

București
cer acoperit de nori
1.4 ° C
2.3 °
1 °
92 %
6.2kmh
100 %
vin
2 °
sâm
5 °
Dum
6 °
lun
7 °
mar
8 °
error: Content is protected !!