Aceste chiftele din legume la cuptor se pot face din orice legume avem la indemana in momentul in care ne hotaram sa le preparam. In acest mod valorificam cantitatile mici de legume care au mai ramas prin frigider. Pentru a lega compozitia am folosit oua, pesmet si o lingura de faina. Eu am ales sa coc aceste chiftele din...
Reteta de pate de linte se poate prepara din orice tip de linte: verde, rosie, galbena sau neagra. Eu am ales sa fac acest pate din linte rosie deoarece lintea rosie fierbe foarte repede, boabele nu au coaja si se sfarama usor in timpul fierberii. Acest pate de linte rosie este foarte gustos si hranitor, inlocuind cu succes pateurile...
Aceasta reteta de salata de vinete fara maioneza este o salata de vinete cu un gust diferit comparativ cu bine-cunoscuta salata de vinete simpla sau salata de vinete cu maioneza. Este o salata de vinete picanta si aromata, preparata din vinete coapte la cuptor impreuna cu un sos din pasta de rosii, ceapa, usturoi si condimente, o salata de...
Pentru aceasta reteta de chiftele de curcan umplute cu mazare am folosit carne tocata din piept de curcan. Pieptul de curcan este o carne care nu are grasime. Pentru a obtine chiftele de curcan suculente si gustoase, este nevoie sa adaugam cateva legume razuite. Acestea asigura umiditatea de care are nevoie compozita de chiftele pentru o obtine niste chiftele...
Reteta de icre de fasole (icre false de fasole) uscata se prepara din fasole fiarta, pasata, frecata cu ulei, la care se adauga zeama de lamaie, la fel ca la salata de icre de peste. Aceasta reteta de icre false de fasole este extrem de simpla si de gustoasa. Daca o preparam cu fasole fiarta din conserva, este gata...
Risotto cu sofran si parmesan - risotto alla Milanese - este unul dintre cele mai renumite feluri de mancare din bucataria italiana. Are un aspect cremos si un gust nemaipomenit! Este un fel de mancare consistent, economic, cu putine ingrediente. Se pregateste usor, in cel mult 20-25 de minute. Este foarte important sa amestecam orezul cu miscari lente, in mod...
Cu aceasta reteta de foietaj cu carne tocata si cascaval obtinem un aperitiv excelent, intr-un timp scurt. Acest foietaj cu carne tocata si cascaval este bun cald, dar si rece, este aspectuos, cu umplutura suculenta si aluat fraged.
Daca aveti in casa o foaie de aluat de foietaj, carne tocata, putin cascaval, cartofi si cateva legume merita sa incercati aceasta...
Reteta de cartofi gratinati cu branza si smantana este o reteta simpla si gustoasa, care se prepara foarte usor. Ca la orice reteta, si aici sunt o multitudine de variatii, combinatii, cu ou, fara ou, cu diferite branzeturi, cu cascaval, cu parmezan, dupa preferinta si buzunarul fiecaruia. Fiecare poate adapta aceasta reteta dupa preferinte si dupa posibilitati. Si eu pregatesc...
Reteta de sufleu de legume cu jambon este o reteta din bucataria elvetiana, care are o mare diversitate de retete de sufleuri, elvetienii fiind mari consumatori. Sufleurile sunt atat de indragite de multa lume pentru ca se pot prepara dintr-o mare diversitate de legume combinate cu diverse tipuri de branza si de mezeluri, obtinand asfel un aperitiv gustos si apetisant.
Sufleul de...
Aceasta reteta de chiftele de conopida cu cascaval are ca rezultat niste chiftele de conopida absolut delicioase! Este un mod simplu si usor de a prepara conopida, astfel incat sa o manance cu placere toata familia. Din abundenta de legume din perioada de vara, conopida este una din legumele cu proprietati aniticancerigene pe care ar trebui sa o consumam...
Vremea
București
ninsoare ușoară
-2
°
C
-1.8
°
-3
°
67 %
3.1kmh
0 %
mie
3
°
joi
3
°
vin
5
°
sâm
5
°
Dum
5
°