Retete aperitive

Retete aperitive

Chiftele de Quinoa si Fasole Rosie la Cuptor
Aceste chiftele de quinoa si fasole rosie sunt foarte aromate si atat de hranitoare incat si veganii, dar si non-veganii se pot bucura de ele. Au un continut bogat de proteine si, fiind coapte in cuptor, sunt si mai sanatoase comparativ cu chiftelele prajite. In plus, nu contin gluten. Chiftelele de quinoa si fasole rosie sunt usor crocante in exterior...
Maioneza de Avocado - Maioneza de Post
Maioneza de avocado este o maioneza vegana exceptional de buna, foarte apreciata de toti cei care respecta rigorile postului ortodox, de cei care nu consuma produse de origine animala si de cei care urmeaza dieta ketogenica (deoarece este bogata in grasimi monosaturate - grasimi sanatoase). Dar chiar cei care nu tin post sau nu sunt adeptii alimentatiei vegane dar...
Salata a la Russe de Post
Pentru aceasta salata a la russe de post am folosit maioneza de avocado. Aceasta este una dintre cele mai gustoase salate de pe mesele romanilor, numita de multe ori salata boeuf de post deoarece se aseamana cu salata de boeuf clasica. Salata a la russe sau salata ruseasca este usor de facut, putin migaloasa pentru ca legumele se taie cubulete,...
Pate Vegetal cu Ciuperci si Nuci Caju
Aceasta reteta de pate vegetal cu ciuperci si nuci caju este o reteta de post foarte gustoasa, care se prepara foarte usor. Pateul vegetal de ciuperci si nuci caju este mult mai gustos decat pateul de ciuperci din comert si are numai ingrediente sanatoase, fara conservanti si aditivi alimentari. Va asigur ca dupa ce il veti prepara o data,...
Pasta de masline verzi
Pasta de masline verzi este preparata din masline verzi, ulei de masline extra virgin, ansoa, usturoi, patrunjel, oregano, piper si suc de lamaie. In mod asemanator se prepara si pasta de masline Kalamata. Maslinele trebuie tinute in apa o zi sau doua, ca sa iasa cat mai mult sarea pe care o contin. Scoatem apoi samburii si le mixam in...
Pasta de Masline Kalamata
Pasta de masline Kalamata este delicioasa servita pe paine prajita, ca aperitiv, cu un vin rosu. De asemenea, se combina foarte bine cu branza greceasca (feta), cu pastele, cu ardei gras rosu, cu legumele fierte sau coapte pe gratar. Maslinele Kalamata sunt renumite pentru culoarea violet inchis si pentru textura si pulpa bogata. Sunt o sursa bogata de fibre, calciu,...
Piftie de Porc - Racituri
O piftie de porc de porc reusita trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa fie limpede, bine inchegata, gustoasa, cu aroma placuta si fara grasime deasupra. Carnea trebuie dezosata, zeama sa depaseasca cu 1-2 cm bucatile de carne si sa fie decorata cat mai frumos posibil. Pentru decor putem folosi oua fierte, rondele de morcov fiert, rondele de ardei gras...
Sandwich-uri cu covrigi cu susan sarate si dulci
Sandwich-urile cu covrigi cu susan sunt usor si rapid de facut si pot fi consumate fie la micul dejun sau la pranz, fie ca aperitiv la o masa festiva sau chiar ca o gustare dulce pentru momentele in care vrem un desert rapid. Pentru a castiga timp si a avea covrigii la indemana atunci cand vrem sa facem sandwich-urile, pregatim...
Reteta chiftele cu hrisca si legume
Aceste chiftele cu hrisca si legume le putem face din hrisca fiarta sau inmuiata in apa pana se umfla si infloreste. Cat despre legume, putem folosi orice legume avem la indemana in momentul in care ne hotaram sa le preparam. In acest mod valorificam cantitatile mici de legume care au mai ramas prin frigider. Pentru a lega compozitia am folosit...
Chiftele de Soia cu Legume
Reteta de chiftele de soia cu legume se poate pregati pe toata perioada anului, in special in perioadele de post. Desi soia are un gust neutru, aceste chiftele de soia cu legume sunt foarte gustoase. Legumele si condimentele adaugate dau acestor chiftele de soia un gust foarte bun. Eu am preferat sa coc chiftelele la cuptor, dar sunt foarte...

Vremea

București
ploaie moderată
6 ° C
6.7 °
4.9 °
75 %
3.6kmh
100 %
sâm
5 °
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
7 °
error: Content is protected !!