Socata reteta traditionala. Reteta de socata cu flori proaspete ce poate fi folosita si pentru a preparara socata cu flori uscate. Aceasta reteta de socata poate fi adaptata pentru a pregati socata cu zahar, socata cu miere, socata fara zahar, socata cu miere si lamaie sau socata cu lamaie si zahar.
Socata este bautura racoritoare a copilariei pentru multi dintre...
Dulceata din flori de soc - o reteta usoara de dulceata de flori de soc, un rasfat dulce perfect pentru micul dejun. Aflati toate ingredientele si reteta pas cu pas!
Dulceata din flori de soc este o dulceata foarte racoritoare care, odata preparata si pastrata corect, poate fi consumata pe tot parcursul anului. Deschizand un borcan de dulceata de flori...
Dulceata din flori de salcam este o delicatesa fara egal. Are gust de miere si este foarte parfumata. Se prepara in perioada mai - iunie cand salcamii sunt infloriti.
Primavara, ne rasfatam cu parfumul irezistibil, inconfundabil al florilor de salcam. Salcamii cresc pretutindeni, dar dincolo de parfumul imbatator, florile sale sunt cunoscute si pentru numeroasele proprietati terapeutice pe care le...
Compot de capsuni natural, fara conservanti – reteta veche. Cum se face compotul de capșune? Cat zahar se pune la compot si cat timp se fierb borcanele?
Aceasta reteta de compot de capsuni natural, fara conservanti este foarte usor de preparat. In plus, capsunile din compot isi pastreaza in mare parte vitaminele si aroma, pe care in acest fel le...
Vinete umplute la cuptor cu ceapa, rosii si usturoi - Imam Bayildi - o reteta turceasca de vinete umplute la cuptor atat de delicioasa incat imamul care le-a mancat primul a lesinat din pura incantare! Sau a fost in stare de șoc din cauza cantitatii mari de ulei folosita la aceasta reteta? Nu conteaza, singurul lucru care conteaza este urmatorul:...
Ciorba de salata verde cu afumatura si omleta este o ciorba specifica zonei Ardealului si fara indoiala ardelenii stiu sa o pregateasca cel mai bine. Desi pare o reteta simpla, totusi nu este usor de scris o reteta de ciorba de salata verde datorita faptului ca se poate pregati in foarte multe feluri: cu lapte, cu amestec de lapte...
Gogosi cu ciocolata - gogosi umplute cu ciocolata - gogosi pufoase umplute cu ciocolata - gogosi cu Nutella - gogosi umplute cu gem. Cum se fac gogosile cu ciocolata (sau cu gem)
Gogosi cu ciocolata (gogosi umplute cu ciocolata) pufoase, fragede si moi… acesta este un desert care place cu siguranta tuturor. Aluatul pentru gogosile umplute cu ciocolata este unul...
Dulceata de capsuni intregi cu sirop de zahar si lamaie, fara conservanti
Beneficiile capsunilor
Capsunile sunt fructe bogate in antioxidanti si, fie ca le servim ca atare ori in diferite forme (salate, sucuri sau dulceata), ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului imunitar si a vederii. Consumate in stare cruda, fara alte adaosuri, capsunile ajuta la topirea grasimii si la prevenirea cancerului datorita continutului ridicat...
Ciorba de curcan cu bors si zdrente de ou se prepara din bucatile de curcan cu multe oase: gaturi, aripi, spate. Este o ciorba foarte gustoasa, cu multe legume, leustean si patrunjel si acrita cu bors.
Gustul acestei ciorbe de curcan este imbogatit cu oua batute adaugate la sfarsit, turnate in fir subtire, formandu-se niste ''zdrente'' care coloreaza ciorba de...
Reteta de prăjitură cu căpșuni și iaurt - o reteta simpla si rapida de prajitura pufoasa cu capsuni (pandișpan cu căpșuni)
In perioada in care capsunile se gasesc din abundenta pe piata putem profita de ele in multe feluri. Este o placere sa facem aceasta prajitura cu capsuni pufoasa, usor umeda, aromata, plina de bucatele de capsuni si pudrata cu...
Vremea
București
ploaie ușoară
3.4
°
C
4.4
°
2.7
°
86 %
4.1kmh
20 %
lun
6
°
mar
9
°
mie
7
°
joi
5
°
vin
3
°