Tocanita de Pipote cu Ceapa

0
10288

Tocanita de pipote cu ceapa este o mancare preparata din pipote de pui, la care adaugam ceapa si alte legume, inabusite in bulion sau sos de rosii. Se folosesc putine condimente si verdeata. Aceasta tocanita de pipote este o tocanita foarte gustoasa, aromata si economica. Daca doriti, puteti folosi la aceasta reteta, in afara de pipote, si alte maruntaie de pui (inimi sau ficatei de pui). De asemenea, daca doriti sa obtineti o mancare mai consistenta, puteti adauga si cartofi.

Tocanita de pipote cu ceapa si tocanita de pui cu ceapa si ardei sunt mancarurile mele preferate si le prepar destul de des, in special vara. Pentru aceasta reteta de tocanita trebuie sa fierbem pipotele separat, deoarece acestea necesita un timp destul de mare pentru fierbere. Eu le-am fiert timp de aproximativ 1 ora si 15 minute.

Ingrediente pentru reteta de tocanita de pipote cu ceapa:

  • 1 kg de pipote
  • 4 linguri de ulei
  • 2 cepe mari tocate marunt
  • 2 ardei tocati marunt
  • 2 morcovi razuiti
  • 2 rosii tocate marunt (sau 200 ml suc de rosii)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 ramuri de cimbru
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de tocanita de pipote cu ceapa
Ingrediente pentru reteta de tocanita de pipote cu ceapa

Mod de preparare:

  1. Curatam pipotele si le spalam. Le taiem pe jumatate si le punem sa fiarba intr-o cratita cu apa, impreuna cu cimbrul si cu foaia de dafin. Le fierbem timp de o ora si 15 minute, pana sunt bine fierte.

2. Intre timp spalam legumele, le curatam si le tocam.

3. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa impreuna cu ardeii si cu morcovii timp de 4-5 minute, pana se inmoaie. Adaugam pipotele fierte, boiaua de ardei si o cana din apa in care au fiert pipotele. Le lasam sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Adaugam pasta de rosii, rosiile (sau sucul de rosii), usturoiul, sarea si piperul si mai fierbem tocanita timp de aproximativ 15 minute. Punem verdeata si amestecam.Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa impreuna cu ardeii si cu morcovii timp de 4-5 minute, pana se inmoaie. Adaugam pipotele fierte, boiaua de ardei si o cana din apa in care au fiert pipotele. Le lasam sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Adaugam pasta de rosii, rosiile (sau sucul de rosii), usturoiul, sarea si piperul si mai fierbem tocanita timp de aproximativ 15 minute. Punem verdeata si amestecam.

Servim tocanita de pipote cu mamaliga sau cu paine proaspata!

Tocanita de Pipote cu CeapaTocanita de Pipote cu Ceapa

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Tocanita de Pipote cu Ceapa
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.