Reteta de pulpe de pui cu sos de mustar este o reteta simpla si foarte gustoasa, extrem de usor de preparat! O reteta de pulpe de pui fragede invaluite cu un sos fin de mustar si smantana.
Pentru a fragezi pulpele de pui, pregatim o marinada simpla din mustar iute, ulei de masline, coaja si suc de lamaie si patrunjel. Lasam pulpele in marinada pentru cel putin ora in frigider sau le pregatim cu o seara inainte si le lasam peste noapte la frigider.
Servim aceste pulpe de pui cu sos de mustar cu o garnitura de orez cu legume, garnitura de cartofi sau piure de cartofi si o salata.
Pulpele de pui sunt economice, se gatesc usor si din ele putem pregati retete minunate cum ar fi pulpe de pui cu bere si legume sau pulpe de pui la cuptor cu legume.
Ingrediente pentru reteta de pulpe de pui cu sos de mustar:
- 8 pulpe inferioare de pui
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa tocata marunt
- 200 ml supa de pui
- 100 ml vin alb
- 200 ml smantana de gatit
- 2 linguri mustar dulce
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper proaspat macinat
Ingrediente pentru marinada:
- 2 linguri mustar iute
- 4 linguri ulei de masline
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri patrunjel tocat
Reteta de pulpe de pui cu sos de mustar – mod de preparare:
- Pregatim marinada amestecand toate ingredientele pentru marinada.
2. Spalam pulpele de pui, le uscam cu hartie de bucatarie si le condimentam cu putina sare si piper. Le ungem bine cu marinada si le punem la frigider pentru cel putin o ora. Eu le-am pus la marinat cu o seara inainte.
3. Scoatem pulpele din marinada si le tamponam cu hartie de bucatarie, ca sa inlaturam marinada in care au stat.
4. Incalzim 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare si prajim pulpele pana se rumenesc frumos pe toate partile. Le scoatem pe o farfurie si le acoperim cu un capac, sa se mentina calde.
5. Deoarece uleiul s-a innegrit, il aruncam si spalam tigaia. O uscam si incalzim restul de ulei. Punem ceapa tocata si o calim putin, pana devine lucioasa. Punem pulpele in tigaie, stingem cu vin si lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul. Reducem focul la minim si adaugam supa de pui. Acoperim tigaia cu un capac si fierbem pulpele la foc mic aproximativ 35 minute, pana se fragezesc.
6. Amestecam smantana de gatit cu mustarul si putin piper. Punem amestecul peste pulpele de pui si mai fierbem timp de aproximativ 1-2 minute. Eu nu am mai adaugat sare, deoarece nu a fost nevoie. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
Servim mancarea de pulpe de pui cu sos de mustar cu o garnitura de orez si o salata.