Supa thailandeza de pui este deosebit de gustoasa, o combinatie subtila de arome si gusturi exotice, preparata dupa o reteta traditionala.
In bucataria asiatica supele formeaza un adevarat potpuriu de gusturi si arome si sunt o parte importanta din gama de delicatese asiatice. Chiar si cea mai simpla supa combina in mod armonios diferite gusturi si arome, dupa retete traditionale. Si salatele thailandeze sunt foste gustoase si aspectuoase, ca de exemplu salata thailandeza cu pui si legume.
Reteta de supa thailandeza de pui se poate servi ca fel principal la pranz sau la cina. Ingredientele cu specific asiatic (uleiul de susan, sosul de soia, sosul de peste, laptele de cocos, coriandrul) se gasesc la supermarket sau la magazinele care vand produse asiatice. Coriandrul proaspat poate fi inlocuit cu patrunjel.
Pentru a prepara aceasta supa trebuie sa respectam timpul de preparare. Legumele nu trebuie sa fiarba prea mult, trebuie sa ramana putin tari. Astfel supa are un gust bun, proaspat si racoritor.
Ingrediente pentru reteta de supa thailandeza de pui (pentru 4 portii):
- 500 gr piept de pui (fara piele) taiat bucati mici
- 800 ml supa de pui
- 3 linguri ulei de susan (sau de floarea soarelui)
- 2 cepe tocate marunt
- 4 morcovi taiati rondele
- 1 ardei gras rosu taiat bucati mici
- 1 conserva de ciuperci (scurse de apa)
- 1 conseva de lapte de cocos (400 ml)
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 1 bucata de ghimbir proaspat (2,5 cm) tocat marunt sau 1 lingura praf de ghimbir
- 2 linguri sos de peste (fish sauce)
- 2 linguri sos de soia
- 1 ardei iute rosu tocat marunt
- 1 lingura coaja de lamaie verde rasa
- sucul de la 2 lamai verzi (dupa gust)
- 2 linguri coriandru (sau patrunjel) proaspat tocat marunt
- 50 gr fistic (optional)
- sare
Reteta de supa thailandeza de pui – mod de preparare:
- Intr-o cratita larga incingem uleiul si calim usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul o jumatate de minut. Adaugam toate legumele si mai calim 3-4 minute. Adaugam bucatile de piept de pui si continuam calirea inca 2-3 minute.
- Punem supa de pui, sosul de soia si sosul de peste. Dupa ce supa incepe sa clocoteasca, reducem focul si fierbem supa la foc mic aproximativ 20 minute, pana se inmoaie carnea si legumele.
- Adaugam 400 ml lapte de cocos, ciupercile scurse de apa si coaja de lamaie verde si mai fierbem supa pana da in clocot. Oprim focul, punem sucul de lamaie verde si coriandrul (sau patrunjelul). Verificam daca mai este nevoie sa adaugam sare.
- Servim supa in boluri si punem in fiecare bol cateva boabe de fistic.