Salatele asiatice sunt facute din combinatii de legume si fructe proaspete surprinzator de gustoase, gusturi dulci si acre, impresionante amestecuri de ingrediente fragede ce se topesc in gura si altele tari si crocante, precum si combinatii indraznete de arome. Reteta de salata thailandeza este preparata din piept de pui fript si legume proaspete, de diferite culori, taiate in felii foarte subtiri, frunze de plante aromatice proaspete: busuioc, menta si coriandru amestecate cu un dressins dulce-acrisor.

Aceasta combinatie de plante aromatice (busuioc, menta si coriandru) este o caracteristica comuna pentru mancarurile thailandeze. Coriandrul proaspat este putin cunoscut la noi si mai greu de gasit. Se poate inlocui cu patrunjel. Dressingul este o combinatie de gusturi de dulce-sarat-acru care surprinde in mod placut papile gustative.

Reteta de salata thailandeza cu pui si legume este o salata consistenta, racoroasa, aromata si foarte aspectuoasa.

 

Ingrediente pentru reteta de salata thailandeza cu pui si legume (pentru 4 portii):

 

  • 400 gr piept de pui
  • 200 gr spanac
  • 2 morcovi taiati rondele subtiri
  • 2 castraveti taiati rondele subtiri
  • 1 ardei rosu taiat felii subtiri
  • 1 ardei portocaliu sau galben taiat felii subtiti
  • 50 gr Casius (fistic)
  • 7-8 frunze busuioc proaspat
  • 7-8 frunze de menta
  • coriandru proaspat sau patrunjel (dupa gust)

 

Reteta de salata thailandeza cu pui si legume – ingrediente pentru dressing:

 

  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura de maioneza
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura fish sauce
  • 4 linguri suc de lamaie verde

 

Reteta de salata thailandeza cu pui si legume – mod de preparare:

 

  1. Spalam pieptul de pui, il uscam cu hartie de bucatarie si il taiem in felii subtiri.
  1. Ungem cu putin ulei tigaia grill si frigem feliile de pui cate 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc putin. Le scoatem pe o farfurie si le presaram cu putina sare si putin piper.
  1. Spalam morcovii si castravetii si ii taiem rondele subtiri. Spalam ardeii, ii uscam cu hartie de bucatarie, inlaturam semintele si cotoarele si ii taiem pe lungime in felii subtiri.
  1. Spalam frunzele de spanac, busuioc, menta si coriandru si le uscam cu hartie de bucatarie. Rupem cu mana frunzele de spanac in bucati mai mici.
  1. Maruntim putin fisticul in blender.
  1. Punem intr-un bol mare pentru salata rondelele de morcov si rondelele de castraveti, feliile de ardei, spanacul, busuiocul, menta, coriandrul si le amestecam bine.
  1. Punem intr-un bol mic toate ingredientele pentru dressing si le amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza. Putem sa amestecam ingredientele pentru dressing si in blender. Este mai rapid si mai usor.
  1. Asezam bucatile de piept de pui peste legumele din bol, presaram fisticul si turnam dressingul. Servim salata imediat.

Reteta de salata thailandeza cu pui si legume este gata!

Reteta Salata Thailandeza cu Pui si Legume - poza 2 Salata Thailandeza cu Pui si Legume - poza 1 Salata Thailandeza cu Pui si Legume - poza 2

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata Thailandeza cu Pui si Legume
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)