Ciorba de pui a la grec este o ciorba foarte gustoasa si aspectuoasa cu o aroma speciala de lamaie. Sosul de ou cu lamaie (avgolemono) ii ofera finete si un plus de consistenta, la fel ca la ciorba de perisoare a la grec. Mararul proaspat tocat adaugat la final, face ca aceasta ciorba de pui a la grec sa aiba un gust desavarsit.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de pui a la grec – avgolemono:

  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica (sau 2 tije de telina)
  • 1 ceapa
  • 70 gr orez (5-6 linguri)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 l apa
  • 4 cuisoare
  • 3 galbenusuri
  • sucul de la o lamaie
  • 1 legatura marar tocat
  • sare
  • 5-6 boabe de piper

 

Ciorba de pui a la grec – mod de preparare:

1. Spalam puiul, inlaturam grasimea si pielea si il taiem bucati. Il punem sa fiarba intr-o cratita cu destula apa, cat sa il acopere. Adunam spuma care se formeaza.

2. Curatam legumele, le spalam si le scurgem de apa. Taiem morcovii si telina in bucati mari. Ceapa o lasam intreaga si infigem in ea cuisoarele. Punem legumele in cratita in care fierbem puiul si adaugam uleiul, sarea si piperul. Fierbem ciorba de pui a la grec la foc mic aproximativ o ora si 15 minute.

3. Scoatem puiul pe un platou, il lasam sa se mai raceasca si desfacem carnea de pe oase. Strecuram supa in alta cratita. Cand incepe sa dea in clocot adaugam orezul spalat si reducem focul la minim. Amestecam in supa din cand in cand si fierbem orezul aproximativ 15 minute.

4. Pregatim sosul de ou si lamaie. Batem galbenusurile in intr-un bol si punem sucul de lamaie cate putin, amestecand incontinuu. Adaugam cate putina supa din cratita si continuam sa amestecam, ca sa aducem temperatura sosului de ou si lamaie la aproape 70 grade.

5. Punem carnea de pui in supa si oprim focul. Turnam sosul de ou si si lamaie si potrivim de sare si piper.
Servim ciorba de pui a la grec in boluri si presaram deasupra marar tocat.

Ciorba de Pui a la Grec poza 1Ciorba de Pui a la Grec poza 2

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ciorba de Pui a la Grec - Avgolemono
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)