Cheesecake de Banane si Caramel

0
5270

Reteta de cheesecake de banane si caramel este foarte usor de preparat. Acest chessecake de banane si caramel este preaparat din branza de vaci, banane si foarte putina faina, nu are blat din biscuiti si unt cum are prajitura cu banane si frisca. Am adaugat in compozitia acestui cheesecake de banane un amestc de diferite fructe uscate si nuci. Deasupra am pus un strat de sos de caramel pe care l-am preparat din zahar, unt si smantana pentru frisca.

Sosul caramel se face foarte repede. Cantitatea care ne ramane o putem pastra in frigider timp de o luna si o putem folosi la alte preparate. Daca nu vreti sa faceti sos caramel, puteti sa il inlocuiti cu o cutie de lapte condensat pe care il fierbeti timp de 3 ore si jumatate, pana se caramelizeaza.

Ingrediente pentru reteta de cheesecake de banane si caramel:

  • 800 gr banane bine coapte, curatate de coaja (5-6 banane mari)
  • 500 gr branza de vaci (sau urda, ricotta)
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuci rupte bucati mai mari
  • 2 plicuri zahar vanilat

Cheesecake cu Banane si Sos Caramel poza 13

Reteta de cheesecake de banane si caramel – ingrediente pentru sosul caramel:

  • 250 gr zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr unt
Ingrediente pentru sosul caramel
Ingrediente pentru sosul caramel

Mod de preparare:

1. Incalzim cuptorul la 180 grade. Trecem branza printr-o sita sau o maruntim in blender. O amestecam bine cu ouale si faina. Pasam bananele cu blenderul vertical pana devin un piure. Il punem peste amestecul de branza, oua si faina. Adaugam nucile si stafidele. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Pregatim compozitia pentru cheesecake

2. Ungem cu unt si pudram cu faina o tava rotunda cu diametrul de 22 cm (tava mea a fost mai mare si de aceea prajitura mea nu a iesit mai inalta). Turnam compozitia in tava si o nivelam cu o spatula.

Turnam compozitia in tava si o nivelam cu o spatula

3. Coacem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste.

Coacem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 minute

4. Intr-o craticioara caramelizam zaharul la foc mic spre mediu pana capata o culoare rosiatica (atentie sa nu-l ardeti).

Pregatim sosul caramel

5. Adaugam untul si amestecam cu telul de sarma, apoi turnam incet smantana pentru frisca. Din acest moment mai fierbem aproximativ 5-10 minute, in functie de consistenta pe care o dorim. Recomand sa fie lasat sa fiarba 5 minute, pentru ca oricum se mai ingroasa dupa racire, datorita untului din compozitie.

Adaugam untul si amestecam cu telul de sarma, apoi turnam incet smantana pentru frisca

6. Cand cheesecake-ul s-a rumenit usor, il scoatem din cuptor si il lasam sa se mai raceasca.

Scoatem cheesecake-ul din cuptor

7. Il acoperim apoi cu un strat de sos caramel.

Cheesecake de Banane si Caramel poza 8

Cheesecake de Banane si Caramel

Cheesecake de Banane si Caramel

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cheesecake de Banane si Sos Caramel
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.