Aceasta reteta de batoane de post cu miere si mac este o reteta simpla si economica de aluat dospit, care se pregateste foarte usor. Vom obtine niste batoane de post pufoase, moi si aromate. Aceste batoane de post sunt irezistibile, chiar daca nu contin oua, lapte sau unt. Pentru aceste batoane de post cu miere si mac am folosit acelasi aluat ca la reteta de cornulete de post cu apa minerala.
Batoane de Post cu Miere si Mac – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de batoane de post cu miere si mac:
- 600 gr faina de buna calitate
- 250 ml apa minerala
- 125 ml ulei + ulei pentru uns
- 50 gr zahar (3 linguri)
- 25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata)
- 1-2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita sare
- 1 varf de cutit turmeric (pentru culoare)
- 4-5 linguri miere + 2-3 linguri apa calduta (pentru uns batoanele)
- 20 gr mac

Mod de preparare:
- Intr-un bol mare cernem faina impreuna cu praful de turmeric si cu sarea.
2. Intr-un bol mic amestecam drojdia cu putina apa calda, o lingurita de zahar si o lingura de faina. O lasam la loc cald pana isi dubleaza volumul.
3. Intr-o craticioara punem apa minerala, uleiul, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si le amestecam. Incalzim foarte putin acest amestec lichid.
4. Facem o adancitura in faina si adaugam drojdia activata si amestecul de apa minerala, ulei, zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie. Incepem sa framantam pana inglobam toata faina si obtinem un aluat fin, care nu se lipeste de maini. Dam aluatului o forma rotunda si il punem la crescut intr-un bol uns cu ulei.
5. Acoperim aluatul cu folie alimentara si cu un prosop si il lasam sa creasca timp de aproximativ 40 minute.
6. Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Il framantam inca putin ca sa iasa aerul si il impartim in 8 bucati egale. Dam fiecarei bucati o forma rotunda, ca sa o putem intinde usor.
7. Intindem fiecare bila de aluat intr-o foaie subtire. Ungem foaia cu ulei si o rulam. Procedam astfel cu toate bucatile de aluat.
8. Punem batoanele intr-o tava in care am asternut hartie de copt, la distanta de 3 cm intre ele, deoarece batoanele vor creste. Ungem fiecare baton cu ulei si presaram mac din belsug. Acoperim tava cu batoane de post cu un prosop si le lasam sa creasca timp de aproximativ 20 de minute, pana isi dubleaza volumul.
9. Dupa ce batoanele au crescut, le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos. Scoatem tava cu batoane din cuptor si le ungem imediat, cat sunt fierbinti, cu miere diluata cu putina apa calduta.
10. Servim aceste batoane de post calde sau reci! Sunt la fel de bune!
Adauga un comentariu





