Cornulete de post – o reteta simpla si rapida de cornuleţe de post fragede
Aceste cornulete de post sunt foarte fragede si gustoase, chiar daca nu contin unt, oua sau smantana.
Aluatul pentru aceste cornuleţe de post se prepara foarte rapid. Nu se framanta mult, pentru a nu dezvolta glutenul din faina si aluatul sa devina prea elastic.
Putem umple aceste cornulete de post cu orice dorim: rahat, nuca, marmelada sau halva. Eu am umplut aceste cornulete cu halva, deoarece cornulete cu rahat am facut destul de des.
Cornulete de post cu apa minerala – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de cornulete de post cu apa minerala:
- 600 gr faina
- 250 apa minerala
- 125 ml ulei
- 50 gr zahar (3 linguri)
- 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata
- 1 plic zahar vanilat (sau o lingurita esenta de vanilie)
- coaja rasa de la o lamaie
- un varf de cutit turmeric (pentru culoare)
- o lingurita de sare
- 200 gr halva (sau rahat, nuca, marmelada)
- 100 gr zahar pudra (pentru pudrat cornuletele)
Reteta de cornuleţe de post cu apa minerala – mod de preparare:
- Cernem faina impreuna cu sarea si praful de turmeric intr-un bol.
2. Amestecam drojdia uscata cu o lingura de zahar si 2 linguri de apa. Lasam drojia sa se activeze pana apar la suprafata bule mici de spuma.
3. Intr-o craticioara punem uleiul, apa minerala, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si le amestecam. Incalzim foarte putin acest amestec lichid.
4. Facem o adancitura in faina si punem drojdia activata si amestecul de apa minerala, ulei, zahar granulat, zahar vanilat si coaja de lamaie. Incepem sa framantam pana inglobam toata faina. Nu framantam prea mult aluatul, doar pana este bine omogenizat. Aluatul nu trebuie sa fie prea moale, deoarece se va lucra mai greu. Daca mai este nevoie, mai adaugam 1-2 linguri de faina. Dam aluatului o forma rotunda.
5. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa creasca o jumatate de ora la temperatura camerei.
6. Incalzim cuptorul la 180 grade. Dupa ce aluatul a crescut, il asezam pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Rupem o bucata de aluat si o intindem intr-o foaie rotunda cu diametrul de aproximativ 20 cm si grosimea de 2-3 mm. Taiem foaia pe jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert pe jumatate. Astfel obtinem 8 triunghiuri de aluat. La baza fiecarui triunghi punem cate putina umplutura si rulam catre varf. Daca umpleti aceste cornulete de post cu halva, aveti grija sa nu puneti multa umplutura, ca sa nu iasa din cornulete.
7. Asezam cornuletele in tava pentru cuptor pe care am asternut hartie de copt. Le lasam sa mai creasca in tava 10-15 minute.
8. Coacem aceste cornuleţe de post in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute, pana sunt usor rumenite. Dupa ce au trecut 15 minute, verificam daca sunt gata, sa nu se arda la baza.
9. Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra cat sunt inca calde.
Aceste cornulete de post pot fi pastrate mai multe zile, in cutii inchise ermetic.
Alte retete care v-ar putea interesa
Aluat de cornulete cu smantana
Felicitari pentru toate retetele! Sunt atat de bine prezentate incat este imposibil sa nu reuse4asca. Sunt retete de baza si, cu adevarat, pentru o viata.
Va multumim pentru aprecieri! Ne bucuram ca va plac retelele noastre!