Reteta de chec aperitiv cu sunca si branza este o reteta simpla, rapida si economica, cu ingrediente comune care pot fi inlocuite cu altele asemanatoare (sunca presata poate fi inlocuita cu salam, iar branza cu cascaval).
Acest chec aperitiv este foarte bun, usor picant, fraged, fin si consistent. Condimentele sunt simple: un praf de sare (daca nu este branza prea sarata) si piper. Se poate servi in orice moment al zilei, simplu sau alaturi de diferite tipuri de mezeluri sau branzeturi.
Retetele de chec sarat sunt si foarte economice, ne ajuta sa valorificam resturile de mezeluri, branza, friptura rece si legume care ne-au ramas in cantitati mici.
Reteta de chec aperitiv cu sunca si branza, ca si reteta de chec cu legume si branza, este o idee usor de pus in practica pentru o masa festiva. Checul este foarte gustos, aspectuos si consistent.
Ingrediente pentru reteta de chec aperitiv cu sunca si branza:
- 3 oua
- 300 gr iaurt gras
- 150 gr sunca presata taiata bucati mici
- 100 gr branza taiata cuburi mici
- 150 gr faina
- 60 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- sare (optional)
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu unt o tava de chec si o tapetam cu hartie de copt.
- Cernem faina impreuna cu praful de copt. Cernerea fainii este o regula de baza pentru orice reteta in care folosim faina, ajuta ca aluatul sa creasca si sa fie afanat.
- Batem bine ouale intr-un bol si adaugam uleiul, iaurtul, sarea si piperul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia si adaugam si faina cu praful de copt. Amestecam putin sa se incorporeze faina si punem sunca taiata bucati mici si branza taiata cubulete. Amestecam usor de cateva ori si turnam aluatul in tava.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem checul aperitiv timp de 40 minute, pana se rumeneste.
- Scoatem checul din cuptor si il lasam sa se raceasca aproximativ 5 minute in tava, apoi il scoatem din tava. Il lasam sa se raceasca complet si apoi il putem taia felii.
Checul se poate servi ca aperitiv, la micul dejun sau poate fi o cina delicioasa!