Salata de ridiche neagra cu smantana este o salata simpla si sanatoasa. Mie imi place ridichea neagra, chiar daca are un gust tare, cateodata pisca de parca da foc sinusurilor. Noroc ca-mi place, nu de alta dar este foarte sanatoasa. Combate racelile, se pare ca este buna si pentru glanda tiroida si detoxifiant pentru ficat. Dat fiind ca este asa de puternica poate da si balonare la unele persoane, arsuri la stomac, asa ca trebuie sa o consumam moderat. Salata de ridiche neagra cu smantana si salata de varza cu morcovi sunt preferatele mele in anotimpul rece.
Ridichea neagra are proprietati antimicrobiene si antibacteriene, dar contine si o gama larga de antioxidanti puternici si numeroase vitamine. Incercam sa marim imunitatea organismului cu produse proaspete si sanatoase. Ridichea neagra are calitati exceptionale: este bogata in vitaminele C si B1, precum si in magneziu, fier si calciu. Aceste elemente inlesnesc drenajul la nivelul ficatului si al veziculei biliare, favorizand eliminarea toxinelor.
Ingrediente pentru reteta de salata de ridiche neagra cu smantana:
- 300 gr ridiche neagra (3-4 bucati)
- 100 gr branza de capra
- 150 gr morcov ras
- 200 gr smantana cu 20% grasime
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita mustar
- 50 ml suc de lamaie
- 3 gr piper macinat
- 3 gr sare
Pentru ornat:
- 2 fire ceapa verde
- 1 legatura de marar
Mod de preparare pentru reteta de salata de ridiche neagra cu smantana:
- Spalam bine ridichiile, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mica. Spalam morcovul, il curatam de coaja si il dam prin razatoare. Punem legumele in vase separate, presaram sare si suc de lamaie si le lasam timp de 10 minute.
2. Intr-un bol maruntim branza si o amestecam cu smantana, uleiul, mustarul si putin marar pana se omogenizeaza.
3. Stoarcem ridichea si morcovul de zeama si le punem in bolul de salata. Turnam amestecul de branza si smantana peste legume si le amestecam. Daca va place salata de ridiche neagra mai cremoasa puteti sa mai adaugati 1-2 linguri smantana.
4. Mutam salata in bolul pentru servit si o ornam cu marar si ceapa verde.
5. Servim salata pe felii de paine de secara sau cu cartofi fierti.