Reteta de galuste cu prune sau de gomboti cu prune este o reteta foarte cunoscuta si indragita de multa lume. Aceste galuste cu prune sunt foarte gustoase si aromate, moi si usor pufoase. Eu le pregatesc intotdeauna cand prepar cate o portie de gem de prune.
Aceste galuste cu prune se prepara dintr-un aluat pe baza de cartofi si faina....
Reteta de cheesecake de banane si caramel este foarte usor de preparat. Acest chessecake de banane si caramel este preaparat din branza de vaci, banane si foarte putina faina, nu are blat din biscuiti si unt cum are prajitura cu banane si frisca. Am adaugat in compozitia acestui cheesecake de banane un amestc de diferite fructe uscate si nuci....
Putem prepara reteta de briose cu gem de capsuni atunci cand vrem un desert bun si rapid. Aceasta reteta de briose cu gem de capsuni se prepara foarte usor. Amestecam toate ingredientele cu mixerul si punem cate o lingura de compozitie in fiecare adancitura a tavii pentru briose. Adaugam o lingurita de gem de capsuni in fiecare briosa si...
Aceasta reteta de prajitura cu mere si aluat razuit este o reteta din bucataria germana. Aceasta prajitura cu mere este delicioasa, fina si foarte aspectuoasa. Arata ca un tort deoarece suprafata ei este acoperita cu bucati mici dintr-un aluat preparat din faina, unt, zahar brun si scortisoara. Tinem aluatul o jumatate de ora la frigider ca sa se intareasca, apoi...
Aceste placinte cu branza dulce si mac sunt foarte gustoase, moi si aspectuoase. Aluatul pentru aceste placinte cu branza dulce si mac este un aluat dospit, pregatit in casa, foarte fin si usor de lucrat, asemanator cu aluatul de cozonac. In umplutura de branza dulce eu am adaugat mac, dar de obicei in umplutura pentru aceste placinte cu branza...
Aceasta reteta de tarta cu gem de gutui este usor de facut, foarte gustoasa si economica. Este desertul perfect pentru cafeaua de dimineata sau de dupa amiaza. Pentru aceasta tarta cu gem de gutui nu am folosit reteta clasica de aluat de tarta. Am facut un aluat in care am inlocuit jumatate din cantitatea de faina cu pudra de...
Reteta de rulouri cu mere este o reteta foarte usoara si rapida deoarece nu este nevoie sa facem aluat. O preparam cu felii de paine pentru sandwich, fara coaja, pe care le intindem putin cu sucitorul.
Pentru aceasta reteta de rulouri putem folosi mere verzi sau rosii pe care le taiem felii subtiri si le calim intr-o tigaie impreuna cu zaharul,...
Checul este unul din dulciurile cu o istorie lunga si cu foarte multe variante gustoase si aromate care incanta pe toata lumea. Aceasta reteta de chec marmorat este foarte usor de preparat, din ingrediente simple, pe care le avem aproape intotdeauna in casa, in mod asemanator cu reteta de chec cu iaurt, cacao si lamaie.
Checul marmorat cu cacao si portocala...
Placinte cu dovleac si aluat fraged – un desert de toamna pe care il veti adora
Placinte cu dovleac - unul dintre deserturile cele mai iubite in perioada toamnei, datorita gustului sau delicat, usor dulce si aromat. Fie ca doriti sa pregatiti ceva special pentru cei dragi sau pur si simplu vreti sa va bucurati de un moment dulce alaturi...
O reteta de orez cu lapte vegetal care transforma desertul copilariei noastre intr-o versiune fara ingrediente de origine animala, perfecta in perioada de post! Acest orez cu lapte vegetal este un preparat de care se va bucura intreaga familie, fiind aromat si foarte cremos.
Pentru a face un orez cu lapte cremos, reteta folosita de mine are un ingredient in...
Vremea
București
ceață
2.6
°
C
4.1
°
2.1
°
88 %
1kmh
100 %
sâm
5
°
Dum
4
°
lun
6
°
mar
8
°
mie
12
°