Retete de prajituri, dulciuri, torturi

Placinta cu Mere cu Aluat Fraged
Placinta cu mere este una din prajiturile clasice ale copilariei, potrivita in orice anotimp. Este o reteta foarte usor de pregatit, rezultatul fiind garantat. Ce poate fi mai imbietor decat mirosul unei placinte cu mere abia scoasa din cuptor? Nu exista placinta cu mere fara scortisoara, iar mie imi place sa adaug in umplutura si nuci maruntite, de asemenea si...
Tarta cu Gem de Gutui - Pasta Flora
Aceasta reteta de tarta cu gem de gutui este usor de facut, foarte gustoasa si economica. Este desertul perfect pentru cafeaua de dimineata sau de dupa amiaza. Pentru aceasta tarta cu gem de gutui nu am folosit reteta clasica de aluat de tarta. Am facut un aluat in care am inlocuit jumatate din cantitatea de faina cu pudra de...
Crema de zahar ars
Ce este crema de zahar ars? Crema de zahar ars (crème caramel sau creme renversée au caramel) este un desert dulce cu o baza de crema si un strat de sos subtire de caramel. Acest desert frantuzesc foloseste lapte, oua si zahar ca ingrediente principale. Extractul de vanilie sau semintele de vanilie ofera aroma de vanilie specifica acestei creme. Reteta frantuzeasca...
Cozonac cu Mac Reteta Traditionala Pas cu Pas
Cozonac cu mac - reteta romaneasca traditionala de cozonac pufos cu mac (crema de mac), o umplutura pentru cozonac delicioasa si usor de preparat. Reteta de cozonac cu mac este una dintre cele mai populare retete de cozonac, alaturi de reteta de cozonac cu nuca si cacao, reteta de cozonac cu rahat si stafide, reteta de cozonac fara framantare si...
Orez cu Lapte Vegetal
O reteta de orez cu lapte vegetal care transforma desertul copilariei noastre intr-o versiune fara ingrediente de origine animala, perfecta in perioada de post! Acest orez cu lapte vegetal este un preparat de care se va bucura intreaga familie, fiind aromat si foarte cremos. Pentru a face un orez cu lapte cremos, reteta folosita de mine are un ingredient in...
Gogosi cu Ciocolata - Gogosi Umplute cu Ciocolata sau cu Gem
Gogosi cu ciocolata - gogosi umplute cu ciocolata - gogosi pufoase umplute cu ciocolata - gogosi cu Nutella - gogosi umplute cu gem. Cum se fac gogosile cu ciocolata (sau cu gem) Gogosi cu ciocolata (gogosi umplute cu ciocolata) pufoase, fragede si moi… acesta este un desert care place cu siguranta tuturor. Aluatul pentru gogosile umplute cu ciocolata este unul...
Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 1
Aceasta reteta de cornuri pufoase de post cu gem este o reteta foarte simpla si economica. Cornurile sunt foarte fine, pufoase si aspectuoase si au gust de cozonac. Am preparat aluatul pentru aceste cornuri pufoase de post cu gem in mod asemanator cu aluatul pentru cozonacul de post cu nuca. Nu am framantat aluatul cu apa calduta, am folosit lapte...
Chec de post cu portocale si glazura de cacao
Aceasta reteta de chec de post cu portocale are ca rezultat un chec foarte pufos, aromat si delicios, pe care cu siguranta il veti face si in zilele cand nu postiti! Dintre multele retete de chec de post, pe aceasta o fac mai des iarna, cand se gasesc portocale din belsug.  Pregatind acest chec de post cu portocale va veti...
Cozonac fara Framantare cu Rahat si Stafide
Aceasta reteta de cozonac fara framantare cu rahat si stafide ne scuteste de efortul de a framanta. Amestecam ingredientele si lasam aluatul o noapte la frigider, iar in ziua urmatoare formam cozonacul si il coacem. Putem umple acest cozonac fara framantare cu orice umplutura vrem: nuci si cacao, mac, rahat, stafide, fructe confiate, etc. Rezulta un cozonac cu un gust...
Cheesecake cu Dovleac si Caramel
Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel este una dintre cele mai delicioase retete de cheesecake pe o putem pregati in sezonul de toamna. Acest cheesecake cu dovleac si sos caramel este un desert foarte fin, cremos si aromat. Se prepara foarte usor, din ingrediente simple si la indemana oricui, precum dovleacul placintar si branza. Dovleacul ii da o...

Vremea

București
cer senin
12.4 ° C
13.3 °
10 °
82 %
4.5kmh
0 %
vin
12 °
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
16 °
mar
12 °
error: Content is protected !!