Retete Culinare

Retete Culinare

Reteta de piure de mazare
Reteta de piure de mazare este un alt mod de a prepara mazarea. Piureul de mazare este gustos, are un aspect placut si busuiocul proaspat ii da o aroma deosebita. Se seveste ca garnitura pentru orice tip de carne (de exemplu ciolane de porc la cuptor), peste sau fructe de mare. Se poate servi si simplu, cu paine, cu...
Reteta salata de varza
Reteta de salata de varza se poate pregati pe tot parcursul verii, cat timp varza este noua si frageda. Salata de varza se numara printre cele mai populare preparate din varza, este usor si rapid de pregatit, economica si cu efecte benefice pentru sanatate. Salata de varza este garnitura ideala pentru un fel principal de mancare cu carne sau...
Reteta supa de linte cu bacon si menta
Reteta de supa de linte cu bacon si menta se pregateste usor, in acelasi mod ca reteta clasica de supa de linte, doar ca nu punem rosii. Ii adaugam la sfarsit bacon rumenit in tigaie, fara ulei, sau orice alt fel de afumatura avem (costita afumata, jambon). Pentru reteta de supa de linte cu bacon si menta folosim 300 gr...
Caracatita cu Paste si Sos de Rosii
Pentru reteta de caracatita cu paste si sos de rosii putem folosi caracatita proaspata sau congelata pe care o gasim la hypermaketuri. Caracatita congelata este ambalata in caserola, este curatata si pregatita pentru preparare. In cazul in care cumparam caracatita proaspata, aceasta trebuie sa aiba un aspect frumos, pielea neteda, lucioasa si un miros de peste marin proaspat. Este...
Reteta orez basmati
Reteta de orez basmati este simpla si usoara, ideala pentru a obtine o garnitura perfecta pentru orice tip de carne (pui, curcan, porc, vitel) si peste. De asemenea, orezul basmati este cea mai potrivita garnitura si pentru mancarurile preparate cu suc de lamaie. Orezul basmati este consumat de miliarde de oameni din toata lumea. Este hranitor si consistent, usor si rapid de preparat in diferite...
Reteta supa de pui
Pentru reteta de supa de pui cu lamaie si orez putem folosi fie un pui intreg, fie cateva bucati de pui cu os. Daca folosim puiul intreg este bine sa-l punem la fiert fara sa-l taiem bucati deoarece retine mai bine sucul propriu si devine mai fraged. Exista mai multe combinatii de legume si mirodenii care fac supa de pui deosebit...
Reteta omleta cu paste
Reteta de omleta cu paste, bacon si parmezan se poate prepara cu paste de orice tip, pe care le-am fiert pentru o alta reteta cu paste si nu le am consumat pe toate. Ori de cate ori ne raman paste fierte putem facem un nou fel de mancare intr-un timp record. Daca incercati aceasta omleta cu siguranta alta data...
Iepure la Cuptor cu Vin si Legume
Pentru a prepara reteta de iepure la cuptor cu vin si legume trebuie mai intai sa marinam iepurele pentru 24 ore intr-o marinada compusa din vin (rosu sau alb, sec sau demi-sec), otet, ceapa, usturoi, sare, piper, rozmarin si foi de dafin. Este necesar sa marinam carnea de iepure pentru ca aceasta sa se fragezeasca si sa se aromatizeze...
Salata de Spanac cu Para, Mar si Parmezan
Reteta de salata de spanac cu para, mar si parmezan, garnisita cu seminte de floarea soarelui, nuci si stafide, este una dintre nenumaratele variante de salate din legume cu frunze verzi, dar se diferentiaza de acestea prin combinarea ingenioasa a ingredientelor si prin gustul dulce-acrisor al deliciosului dressing folosit. Salatele cel mai usor de facut si mai economice sunt salatele din...
Iahnie de Fasole cu Afumatura (Fasole Scazuta)
Reteta de iahnie de fasole (fasole scazuta) este o mancare foarte apreciata de romani, pregatita mai des in perioada de iarna. Iahnia de fasole se poate pregati cu ciolan afumat, carnati afumati, costita si alte afumaturi. Iahnia de fasole cu ciolan se pregateste de 1 Decembrie, cand se sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei, si se serveste fiebinte, insotita de muraturi. Fasolea...

Vremea

București
cer senin
16.9 ° C
17.7 °
16.6 °
51 %
6.2kmh
0 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
26 °
error: Content is protected !!