Un smoothie cu sfecla rosie, morcovi si mar este cu siguranta una dintre cele mai sanatoase bauturi. Nu numai ca are un gust placut si racoritor, dar daca este consumat in mod regulat, curata sangele de toxine si imbunatateste sanatatea ficatului. Combinand sfecla rosie, care are un gust salciu, cu morcovi, mar, ghimbir si o lingura de miere, se...
Aceasta reteta de salata orientala cu hamsii este foarte gustoasa si se prepara rapid. Pana fierb cartofii pregatim restul de ingrediente si pranzul este gata! Salata orientala cu hamsii se prepara in mod asemanator cu salata orientala cu ton si salata orientala cu cartofi.
Ideal ar fi sa avem peste in farfurie de cel putin doua ori pe saptamana. Motivul...
Salata de ridiche neagra cu smantana este o salata simpla si sanatoasa. Mie imi place ridichea neagra, chiar daca are un gust tare, cateodata pisca de parca da foc sinusurilor. Noroc ca-mi place, nu de alta dar este foarte sanatoasa. Combate racelile, se pare ca este buna si pentru glanda tiroida si detoxifiant pentru ficat. Dat fiind ca este...
Reteta de mucenici muntenesti de casa se pregateste in data de 9 martie. In aceasta zi se celebreaza de catre ortodoxie ziua Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia. Este un obicei pastrat inca din ritualurile antice, cand se modelau simboluri ale jertfelor din aluat din faina de grau, fiert sau copt, figurine cu semnificatii sacre. Mucenicii simbolizeaza sacrificiile facute...
O reteta simpla si usoara de mucenici moldovenesti de post pufosi, bine insiropati si aromati. Denumiti si macinici, sfintisori sau bradosi, mucenicii moldovenesti sunt un preparat culinar gatit special in ziua de 9 Martie pentru sarbatoarea sfintilor 40 mucenici din Sevastia. Mucenicii moldovenesti sunt colaci modelati in forma cifrei opt (simbolizand infinitul), insiropati si unsi cu miere de albine...
Reteta de compot de struguri negri se prepara in mod asemanator cu reteta de compot de cirese negre.
Pentru un compot de struguri negri reusit alegem boabe de struguri sanatoase, tari. Punem ciorchinii de struguri intr-un vas cu apa in care adaugam doua linguri de otet si o lingura de bicarbonat de sodiu. Ii lasam in aceasta apa timp de...
Pasta de masline verzi este preparata din masline verzi, ulei de masline extra virgin, ansoa, usturoi, patrunjel, oregano, piper si suc de lamaie. In mod asemanator se prepara si pasta de masline Kalamata.
Maslinele trebuie tinute in apa o zi sau doua, ca sa iasa cat mai mult sarea pe care o contin. Scoatem apoi samburii si le mixam in...
Pui cu fasole verde. O mancare simpla si delicioasa. Se face rapid si se mananca si mai repede! Pentru reteta de pui cu fasole verde, folosim fasole tanara si frageda, si acesta este singurul lucru important, nu culoarea pe care o are. Nu recomand folosirea unor pastai batrane si atoase, asa cum nu recomand, in miezul verii, folosirea pastailor...
Va prezint o reteta de ciorba de burta ce se prepara foarte usor si este foarte gustoasa! Chiar daca nu ati mai gatit pana acum ciorba de burta, daca veti urma pasii din reteta, rezultatul va fi o ciorba foarte gustoasa si aspectuoasa.
Nu este greu sa preparam acasa o ciorba de burta reusita. Pentru a ne usura munca este...
Pasta de masline Kalamata este delicioasa servita pe paine prajita, ca aperitiv, cu un vin rosu. De asemenea, se combina foarte bine cu branza greceasca (feta), cu pastele, cu ardei gras rosu, cu legumele fierte sau coapte pe gratar.
Maslinele Kalamata sunt renumite pentru culoarea violet inchis si pentru textura si pulpa bogata. Sunt o sursa bogata de fibre, calciu,...
Vremea
București
cer fragmentat
4.3
°
C
5
°
3.8
°
90 %
4.1kmh
75 %
Dum
5
°
lun
6
°
mar
9
°
mie
7
°
joi
5
°