Aceasta reteta de pizza arrabiata cu ansoa si mozzarela este o reteta din bucataria italiana. Se prepara in special in nordul Italiei.
Pizza arrabiata este o pizza care se prepara din ingrediente putine si foarte ieftine, cu un sos foarte picant. Sosul de rosii folosit pentru aceasta reteta de pizza arrabiata poate fi un suc de rosii mai gros preparat in casa, sau putem pasa in blender rosii din conserva.
Pentru blat este nevoie de o jumatate de doza de aluat de pizza facut in casa sau 250 gr aluat de pizza din comert. Grosimea blatului de pizza este la alegerea fiecaruia, mai gros sau mai subtire. Eu am lasat blatul mai gros, imi place ca blatul de pizza sa fie pufos. Apasati aici ca sa vedeti reteta de aluat de pizza facut in casa.
Pentru aceasta pizza arrabiata este de preferat sa folosim mozzarella proaspata. Daca nu avem in casa mozzarela proaspata, o inlocuim cu un baton de mozzarella.
Ingrediente pentru reteta de pizza arrabiata cu ansoa si mozzarella:
- 250 gr aluat de pizza
- 3-4 linguri suc de rosii
- 1 lingurita fulgi de chili
- 10 bucati ansoa din conserva
- 10 masline negre fara samburi
- 2-3 linguri capere
- 150 gr mozzarella proaspata (sau baton de mozzarella)
- 1 lingurita oregano uscat (optional)
- frunze de busuioc proaspat
- putin ulei de masline (pentru stropit deasupra)
Reteta pentru pizza arrabiata cu ansoa si mozzarella – mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 220 grade. Intindem blatul de pizza la grosimea pe care o dorim. Este de preferat sa intindem blatul cu mana, fara sa folosim sucitorul, pentru a nu se pierde aerul din aluat.
2. Intindem sucul de rosii pe blatul de pizza si presaram fulgii de chilii si o lingurita de oregano uscat (daca punem). Asezam caperele, maslinele si bucatile de ansoa.
3. Rupem mozzarella in bucati mici si o asezam peste restul de ingrediente. Punem frunzele de busuioc si stropim pizza arrabiata cu putin ulei de masline.
4. Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 12 minute. Scoatem pizza arrabiata din cuptor.
5. Lasam pizza sa se raceasca 2-3 minute, apoi o putem taia.