Reteta de paste cu midii este o reteta savuroasa si delicioasa, in special pentru amatorii de fructe de mare si paste. Se prepara foarte repede si este ideala pentru o cina in familie.
Daca stim cum sa le preparam si daca respectam retetele, fructele de mare pot fi un deliciu culinar pe care il vom putea servi la orice eveniment special.
Pentru reteta de paste cu midii putem folosi midii proaspete sau congelate. Midiile congelate sunt deja curatate si nu necesita mult timp ca sa le pregatim. Le clatim, le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga de apa si le asezam pe hartie de bucatarie ca sa se absoarba toata apa pe care o lasa.
Midiile proaspete trebuie curatate de depunerile de calcar, de eventualele urme de alge si de mustatile cu care se prind de stanci. Midiile pe care le gasim deschise le aruncam, iar atunci cand le gatim sunt si midii care nu se deschid – le aruncam si pe acelea.
Ingredientele de baza atunci cand gatim orice tip de fructe de mare sunt: ceapa, usturoiul, vinul, sucul si coaja rasa de lamaie. Coaja de lamaie se adauga la sfarsit, cand luam tigaia de pe foc. Daca adaugam coaja de lamaie la reteta de paste cu midii aroma va fi nemaipomenita! Este o mare diferenta de gust intre paste cu midii preparate numai cu suc de lamaie si paste cu midii preparate cu suc de lamaie si coaja rasa de lamaie.
Ingrediente pentru reteta de paste cu midii (pentru 4 portii):
- 1 pachet paste lungi (spaghete, linguini)
- 500 gr midii congelate
- 100 ml ulei de masline
- 150 ml vin alb
- 3 cepe verzi
- 2 catei de usturoi intregi
- 2 ardei rosii taiati felii subtiri
- 2 ardei verzi taiati felii subtiri
- 1 ardei iute (mic) taiat marunt
- 1 lingura mustar
- sucul de la o lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 foi de dafin
- 2-3 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper proasapt macinat
Mod de preparare:
- Punem midiile sa se dezghete intr-o strecuratoare asezata pe un bol pentru a se elimina gheata si surplusul de apa. Dupa ce s-au scurs bine de apa le scoatem pe hartie de bucatarie ca sa se absoarba toata apa pe care o lasa.
- Fierbem pastele intr-o oala cu apa in care am pus o lingurita de sare, conform instructiunilor inscrise pe pachet. Le strecuram, le stropim cu putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele si le amestecam.
- Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam usturoiul si il sfaramam apasandu-l cu lama unui cutit lat. Tocam marunt ardeiul iute si taiem in felii subtiri ardeii rosii si ardeii verzi. Radem coaja de la o lamaie si stoarcem sucul.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare si calim ceapa impreuna cu usturoiul, ardeiul iute, ardeii rosii si ardeii verzi la foc mare aproximativ 3 minute.
- Inlaturam usturoiul si adaugam midiile, foile de dafin, stingem cu vin alb si lasam sa fiarba 3 minute. Adaugam mustarul, sarea, piperul si sucul de lamaie, amestecam si lasam sa fiarba aproximativ un minut.
- Oprim focul, adaugam coaja de lamaie si patrunjelul.
Servim pastele in farfurii si punem peste ele sosul de midii.