Reteta de briose cu cirese si smantana este foarte usor de preparat, avand ca rezultat niste briose foarte gustoase, moi si pufoase. Smantana face ca briosele sa nu se usuce. Chiar si a doua zi, aceste briose cu cirese sunt moi si pufoase, ca in momentul in care au fost scoase din cuptor.

Briosele cu fructe sunt cel mai simplu desert de vara! Le putem prepara cu orice fel de fructe de sezon:capsuni, visine, afine, mure, bucati de piersici, caise, pere. Daca nu avem fructe proaspete, putem face briose cu gem de capsuni sau gem de alte fructe. Mie imi plac si briosele sarate ca, de exemplu, briose aperitiv cu sunca si cascaval.

 

Ingrediente pentru reteta de briose cu cirese si smantana:

 

  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr smantana
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 200 gr cirese fara samburi taiate pe jumatate
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare

Briose cu Cirese si Smantana poza 1

 

Reteta de briose cu cirese si smantana – mod de preparare:

 

  1. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam in tava pentru briose hartiute speciale pentru briose. Daca nu avem hartiute pentru briose ungem adanciturile tavii de briose cu ulei.

2. Batem in mixer zaharul cu untul, vanilia, coaja de lamaie si sarea pana devin o crema pufoasa. Adaugam pe rand ouale, unul cate unul. Dupa ce se incorporeaza primul ou il adaugam si pe al doilea. Punem 2 linguri de faina, le incorporam si apoi adaugam smantana si mixam pana se incorporeaza. Punem restul de faina si o incorporam.

3. Punem cate o lingura de aluat in fiecare hartie pentru briose. Asezam deasupra 3-4 bucati de cirese.

  

 Le acoperim apoi cu aluat. Deasupra punem cateva bucati de cirese si le apasam usor.

   

4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 25 minute. Verificam daca sunt briosele sunt coapte facand testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese uscata, briosele sunt gata.

  Briose cu Cirese si Smantana poza 4

Scoatem briosele din cuptor, le lasam putin sa se raceasca in tava. Le scoatem din tava si lasam in hartiute pe un gratar, sa se raceasca.

Briose cu Cirese si Smantana poza 5Briose cu Cirese si Smantana poza 6

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Briose cu Cirese si Smantana
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)