Reteta de clatite umplute cu branza si somon afumat este una dintre multele variante de retete de clatite umplute.
Clatitele sunt unul dintre cele mai rapide deserturi (sau aperitive) si de aceea au devenit extrem de populare. Simplu de pregatit, din ingrediente pe care le avem intotdeauna in frigider, clatitele sunt un suport excelent pentru aproape orice tip de umplutura dulce sau sarata.
Reteta lor primara contine apa si/sau lapte, oua, faina, unt sau ulei, sare, insa in incercarea de a le face mai bune s-au facut diverse retete care contin mai multe oua, apa minerala sau diverse arome. Totusi, pentru a obtine clatite reusite – ca forma, consistenta si gust – trebuie evitate excesele de orice tip. Pentru a obtine clatite gustoase este de preferat sa acordam o atentie mai mare umpluturii.
Reteta de clatite umplute cu branza si somon afumat este un aperitiv excelent, consistent, cu un gust fin si aromat.
Ingrediente pentru reteta de clatite umplute cu branza si somon afumat:
Ingrediente pentru aluatul de clatite:
- 250 gr faina
- 500 ml lapte
- 5 oua
- sare
- 1 ceasca de ulei pentru prajit
Ingrediente pentru umplutura:
- 300 gr crema de branza
- 150 gr somon afumat
- 30 gr iaurt
- 4 fire de ceapa verde, tocate marunt
- 2 linguri marar tocat
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper proaspat macinat
Reteta de clatite umplute cu branza si somon afumat – mod de preparare:
- Punem intr-un bol faina, laptele, ouale si sarea si amestecam bine cu telul de sarma pana obtinem un aluat fin, fara cocoloase. Il lasam in frigider pentru 1 ora.
- Incalzim tigaia pentru clatite la foc mediu, o ungem cu putin ulei si punem un polonic din aluatul de clatite. Miscam tigaia in dreapta si in stanga ca sa se intinda aluatul pe toata tigaia intr-un strat subtire.
- Cand clatita s-a prajit pe o parte, o intoarcem sa se prajeasca si pe cealalta parte. Continuam in acest mod pana terminam tot aluatul de clatite.
- Spalam firele de ceapa verde, le uscam cu hartie de bucatarie si le tocam marunt (numai partea alba). Tocam somonul in bucati mici.
5. Intr-un bol, punem crema de branza, iaurtul, somonul, ceapa tocata, mararul tocat marunt si piperul proaspat macinat si amestecam pana se omogenizeaza.
- Luam cate o clatita, punem putin din umplutura, o impaturim in forma de punga si o legam cu sfoara de bucatarie, cu frunze de ceapa verde sau cu fire de marar.
Reteta de clatite umplute cu branza si somon afumat este gata! Pofta buna!