Retete de prajituri, dulciuri, torturi

Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 1
Aceasta reteta de cornuri pufoase de post cu gem este o reteta foarte simpla si economica. Cornurile sunt foarte fine, pufoase si aspectuoase si au gust de cozonac. Am preparat aluatul pentru aceste cornuri pufoase de post cu gem in mod asemanator cu aluatul pentru cozonacul de post cu nuca. Nu am framantat aluatul cu apa calduta, am folosit lapte...
Orez cu Lapte cu Aroma de Lamaie
Pentru aceasta reteta de orez cu lapte m-am gandit mult pana m-am hotarat ce aroma sa ii adaug, in afara de vanilie: lamaie sau portocala? Imi place foarte mult orezul cu lapte aromat cu coaja de lamaie, dar la fel de mult imi place si orezul cu lapte aromat cu coaja de portocala. Pana la urma m-am decis sa prepar...
Chec Marmorat cu Cacao si Portocala
Checul este unul din dulciurile cu o istorie lunga si cu foarte multe variante gustoase si aromate care incanta pe toata lumea. Aceasta reteta de chec marmorat este foarte usor de preparat, din ingrediente simple, pe care le avem aproape intotdeauna in casa, in mod asemanator cu reteta de chec cu iaurt, cacao si lamaie. Checul marmorat cu cacao si portocala...
Reteta Prajitura cu Cacao
Reteta de prajitura cu crema de ciocolata este usor de preparat dar rezultatul este o prajitura deosebit de pufoasa, delicioasa, imbibata cu o crema de ciocolata fina si aromata. Pregatim mai intai crema de ciocolata deoarece se adauga rece deasupra blatului de prajitura. Mie imi plac imi plac in mod deosebit prajiturile cu multa cacao si le prepar destul...
Prajitura Insiropata cu Crema de Cacao
Prajitura insiropata cu crema de cacao este o prajitura deosebit de buna, din bucataria greceasca. Este foarte aromata, aspectuoasa si economica. Am vazut aceasta reteta pe site-ul www.argiro.gr. Mi-a placut foarte mult si m-am hotarat sa o prepar si eu. Cantitatile de ingrediente sunt pentru o tava mare de dimensiunile de 35 cm x 27 cm sau o tava...
Prajitura Cartof din Cozonac
Prajitura cartof se poate pregati din resturi de cozonac, de pandispan sau de la diverse prajituri. De asemenea, pentru prajitura cartof se poate folosi pesmet de paine sau biscuiti maruntiti. Eu am folosit resturile de la un cozonac fara framantare pe care le-am maruntit in blender. Prajitura cartof este o prajitura fara coacere, foarte usor de preparat, economica si foarte...
Reteta de Chec Pufos cu Smantana
Acest chec pufos cu smantana este unul din deserturile mele preferate. Se prepara foarte usor, in mod asemanator cu reteta de chec cu lamaie si glazura. Este insa mai fin si mai aromat, deoarece am inlocuit o parte din faina cu amidon de porumb si am adaugat mai mult zahar vanilat si coaja de lamaie. Amidonul de porumb da...
Paste cu Branza la Cuptor
Aceasta reteta de paste cu branza la cuptor se poate prepara in mai multe variante: cu branza sarata, cu branza sarata si zahar, cu branza dulce de vaci, zahar si stafide. Daca preparam varianta de paste cu branza sarata, putem pune in compozitie si marar, dovlecei, etc. si o putem servi cu sos de rosii. In varianta sarata, putem...
Crema de Ciocolata cu Alune de PadureCrema de Ciocolata cu Alune de Padure
Pentru reteta de crema de ciocolata cu alune de padure am folosit alune crude, pe care le-am copt in cuptor timp de 10 minute la temperatura de 180 grade. Dupa ce coacem alunele, putem sa le inlaturam usor coaja, frecandu-le cu mainile. Aceasta crema de ciocolata cu alune de padure este foarte usor si rapid de preparat. Este foarte...
Prajitura cu Banane si Frisca
Aceasta prajitura cu banane si frisca se prepara foarte usor si rapid si este delicioasa. Am invatat aceasta reteta de prajitura de la un prieten grec, care este foarte priceput la prajituri. Reteta de prajitura cu banane si frisca se pregateste folosind doua cutii de lapte condensat. Fierbem cutiile de lapte timp de trei ore intr-o cratita in care am pus...

Vremea

București
ceață
2 ° C
2.3 °
1.6 °
95 %
2.7kmh
100 %
Dum
6 °
lun
7 °
mar
8 °
mie
9 °
joi
7 °
error: Content is protected !!