Retete de prajituri, dulciuri, torturi

Cheesecake cu Jeleu de Capsuni poza 17
Acest cheesecake cu capsuni este un desert foarte bun si racoritor. Se prepara usor, deoarece nu trebuie sa aprindem cuptorul. Capsunile pot fi inlocuite cu orice fructe dorim: banane, zmeura, caise, piersici sau fructe de padure, in functie de sezon si de preferinte. Blatul pentru acest cheesecake cu jeleu de capsuni l-am facut din biscuiti digestivi si unt topit. Pentru...
Chec cu Portocale
Reteta de chec cu portocale este una dintre cele mai simple si rapide retete de chec. Acest chec este foate aromat, fraged si gustos. Putem sa coacem checul in forma dreptunghiulara, in forma rotunda sau in forma de chec inelara. Eu am copt acest chec cu portocale intr-o forma de copt din silicon cu model de trandafir. Astfel checul meu arata...
Cheesecake de Banane si Caramel poza 1
Reteta de cheesecake de banane si caramel este foarte usor de preparat. Acest chessecake de banane si caramel este preaparat din branza de vaci, banane si foarte putina faina, nu are blat din biscuiti si unt cum are prajitura cu banane si frisca. Am adaugat in compozitia acestui cheesecake de banane un amestc de diferite fructe uscate si nuci....
Pasca cu Ciocolata, Branza si Smantana
Pasca cu ciocolata, branza si smantana, cu aroma de portocala si vanilie - o reteta de pasca mai putin conventionala, dar foarte gustoasa, consistenta si aspectuoasa. Aceasta pasca fara aluat cu ciocolata este un desert pascal delicios, insa poate fi preparata pe tot parcursul anului, atunci cand avem pofta de un desert cu cremos cu multa ciocolata. Reteta de pasca...
Scovergi de Post Pufoase
Aceasta reteta de scovergi de post sau scoverzi, scoverze, turte, placinte de post prajite in ulei este o reteta veche, traditionala, o reteta taraneasca simpla, asa cum se facea la bunici. Scovergile de post sunt delicioase, ne amintim cu totii! Se pot servi simple, in varianta sarata, langa mancare sau la orice masa alaturi de mujdei, sau in varianta...
Tarta cu Cirese - Tarta cu Visine
Tarta cu cirese (sau tarta cu visine) este cea mai potrivita alegere cand vrem sa facem o prajitura cu fructe de sezon. Intrucat deja am intrat in sezonul cireselor si stim cu totii ca nu dureaza mult, m-am gandit sa pregatesc o tarta cu umplutura suculenta cu multe fructe care sa aiba ca protagoniste ciresele. Daca va plac deserturile...
Cheesecake cu Dovleac si Caramel
Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel este una dintre cele mai delicioase retete de cheesecake pe o putem pregati in sezonul de toamna. Acest cheesecake cu dovleac si sos caramel este un desert foarte fin, cremos si aromat. Se prepara foarte usor, din ingrediente simple si la indemana oricui, precum dovleacul placintar si branza. Dovleacul ii da o...
Sos Caramel cu Smantana
Reteta de sos caramel cu smantana pentru frisca este foarte simpla si usor de preparat. Acest sos este foarte bun cu clatite americane, cheesecake, inghetata, tarte si alte diverse prajituri. Cantitatea de sos de caramel pe care nu o folosim imediat se poate pastra intr-un borcan in frigider pana la o luna. Dintre diversele retete de sos caramel pe care le-am incercat...
Pasca cu Aluat de Pandispan, Branza, Stafide si Ciocolata
Pasca cu aluat de pandispan cu cacao, branza, stafide si ciocolata este o pasca in doua culori care imbina armonios un blat de pandispan de cacao cu o umplutura de branza de vaci dulce, stafide si picaturi de ciocolata termostabile, care nu se topesc in timpul coptului, decorand frumos pasca. Aceasta reteta de pasca este foarte rapida si usor...
Crema Mousse de Ciocolata poza 6
Aceasta reteta de crema mousse de ciocolata este cu siguranta una dintre cele mai bune si rapide. Daca sunteti in situatia sa preparati ceva dulce in scurt timp, aceasta reteta va scoate din incurcatura. La prepararea acestei retete de crema mousse de ciocolata folosim putine ingrediente. Doar smantana pentru frisca, ciocolata de alune (sau alta ciocolata), esenta de vanilie si biscuiti....

Vremea

București
cer senin
11.4 ° C
13.8 °
8.1 °
81 %
2.1kmh
0 %
Dum
22 °
lun
22 °
mar
21 °
mie
20 °
joi
19 °
error: Content is protected !!