Reteta de salata orientala cu cartofi se poate prepara pe tot parcursul anului cu cartofi fierti ca ingredient principal si cu legume proaspete sau murate, in functie de anotimp si de preferinte. Folosim dressingul clasic de otet si ulei sau suc de lamaie si ulei in proportie de 1 la 3, adica o lingura de otet sau de suc de lamaie si 3 linguri de ulei.
Pentru salata orientala cu cartofi folosim ingrediente care ne plac si pe care le avem la indemana. Trebuie insa sa luam in consideratie faptul ca gustul cartofilor este dulceag, de aceea trebuie sa-i combinam cu ingrediente cu gust sarat si acru ca sa devina gustosi. O salata orientala foarte gustoasa este si salata orientala cu ton.
Castravetii si gogosarii murati, ceapa, ouale fierte, ardeiul gras de diferite culori, maslinele, caperele, mustarul, maioneza, mararul, patrunjelul sunt cateva dintre ingredientele din care putem prepara o reteta de salata orientala gustoasa.
Ca sa pregatim o salata orientala cu un gust perfect trebuie sa respectam doua reguli:
- Fierbem cartofii cu coaja pentru ca acestia ca sa-si pastreze amidonul. Amidonul din cartofi da savoare si gust placut salatei orientale si ajuta la absorbirea dressingului.
- Curatam cartofii cat sunt calzi, ii taiem in bucati, ii stropim cu putin ulei si apoi ii amestecam cu dressing, cat inca sunt calzi.
Ingrediente pentru reteta de salata orientala cu cartofi:
- 500 gr cartofi
- 4 oua fierte tari
- 1 ceapa tocata felii subtiri
- 1 ardei verde taiat felii
- 1 ardei rosu taiat felii
- 1 ardei portocaliu taiat felii
- 100 gr masline negre
- 1 legatura de marar tocat
- sare
- piper
Reteta de salata orientala cu cartofi – ingrediente pentru dressing:
- 100 ml ulei de masline (sau alt ulei)
- 4 linguri suc de lamaie
- 2 linguri otet de mere
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita sare
Reteta de salata orientala cu cartofi – mod de preparare:
- Punem cartofii sa fiarba in apa cu sare si ii fierbem aproximativ 30 minute (sau mai mult, in functie de marimea cartofilor).
- Fierbem ouale aproximativ 8 minute si le lasam in apa in care au fiert pana taiem celelalte legume.
- Curatam cartofii cat inca sunt calzi, ii taiem bucati de marime medie, ii punem intr-un bol mai mare si ii stropim cu putin ulei.
- Taiem ceapa solzisori, ardeii in felii subtiri si tocam mararul.
- Taiem si ouale in felii mai mari.
- Amestecam usor toate ingredientele, ca sa nu se sfarame cartofii, si condimentam cu sare si piper.
- Amestecam intr-un bol mic ingredientele pentru dressing cu ajutorul unui tel de sarma si turnam dressingul peste salata. Amestecam bine si punem maslinele la sfarsit, ca sa nu le murdarim cu dressing.