Reteta de  pui chinezesc cu legume am preparat-o in woc, dupa metoda de gatire Stir Fry. Daca nu avem woc, pentru a prepara aceasta reteta de pui chinezesc cu legume, putem folosi o tigaie mai mare. Stir fry este o metoda rapida de prajire a ingredientelor folosita in bucataria chinezeasca care pastreaza  aproape in intregime  culoarea, aroma si aspectul ingredientelor. Ingredientele trebuie pregatite dinainte si puse in boluri la indemana. Se incalzeste foarte bine tigaia sau woc-ul la foc mare. Astfel ingredientele nu se vor lipi de vas si se mentine o temperatura constanta. Se pune uleiul si se misca tigaia sau woc-ul astfel ca sa se unga peretii pana la jumatate. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins (dar sa nu iasa fum) cand punem ingredientele, asfel ca sa inceapa sa se prajeasca imediat. Ingredientele aromatice (usturoi, ginger, ceapa) se pun de obicei la inceput ca sa-si lase aromele, se amesteca cateva secunde si se adauga ingredientele de baza care au nevoie de mai mult timp de gatire. Apoi se adauga ingredientele care se gatesc mai repede. Se amesteca ingredientele dinspre centrul tigaii spre margini cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu o spatula cu gauri. Mancarea de pui chinezesc cu legume se serveste impreuna cu o garnitura de orez basmati.

Ingrediente pentru reteta de pui chinezesc cu legume  si orez (pentru 4 portii):

  • 500 gr filet de pui taiat in bucati mici
  • 250 gr ananas proaspat (sau din conserva) taiat cuburi
  • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa taiata felii subtiri
  • 4 fire de ceapa verde taiata bucati (2-3cm grosime)
  • 1 ardei gras verde taiat felii (1 cm grosime)
  • 2 ardei grasi rosii taiati felii (1 cm grosime)
  • 1 catel de usturoi taiat felii subtiri
  • 1 bucata mica de ghimbir proaspat taiat foarte fin
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita praf de chimen
  • 1 lingurita praf de coriandru
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura susan
  • orez basmati fiert

Reteta de pui chinezesc cu legume si orez – mod de preparare:

  1. Intr-un bol amestecam sarea, piperul, praful de coriandru si praful de chimen.Taiem filetul de pui in bucati mici, le punem in bolul cu condimente si le amestecam bine.
  1. Spalam legumele, le taiem bucati si le punem pe fiecare separat in boluri. Bucatile de la partea alba de la firele de ceapa verde le punem in bolul cu ceapa uscata. Frunzele de la ceapa verde le punem separat intr-un bol. Taiem bucatile de ananas in cuburi si le punem in bol.
  1. Incalzim woc-ul (sau tigaia) la foc mare, adugam 3 linguri de ulei si cand este bine incins prajim, in doze, bucatile de pui pana se rumenesc adugand inca putin ulei daca este nevoie. Scoatem bucatile de pui intr-o farfurie in care am pus hartie de bucatarie si le acoperim cu un capac ca sa ramane calde.
  1. Adaugam putin ulei in tigaie si calim usturoiul si ghimbirul o jumatate de minut amestecand incontinuu. Adaugam ceapa uscata si ceapa verde si mai calim un minut. Punem ardeii si mai calim 7-8 minute la foc mare amestecand incontinuu. Legumele trebuie sa ramana putin tari si sa-si pastreze culoarea.
  1. Adaugam din nou bucatile de pui peste legumele din tigaie, frunzele de la ceapa verde, sosul de soia, mierea si ananasul si mai continuam calirea inca 1-2 minute, amestecand incontinuu, apoi oprim focul si presaram cu susan.

Servim mancarea de pui chinezesc cu legume fierbinte, cu o garnitura de orez basmati.

Pui Chinezesc cu Legume si Orez poza 2

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Mancare Chinezeasca de Piept de Pui cu Legume
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)