Reteta de paste cu varza dulce calita este o reteta de post foarte simpla, rapida si economica, la fel ca si reteta de paste cu rosii uscate. Varza o puteti cali dupa gustul dumneavoastra! Mie imi place ca varza calita sa fie mai gustoasa, mai aromata si sa aiba si putina culoare. De aceea, impreuna cu ceapa, am calit si un ardei rosu si un morcov. Am condimentat varza cu o lingurita de boia dulce, cimbru, o foaie de dafin, sare si mult piper proaspat macinat. Pentru aceasta reteta de paste cu varza calita putem folosi orice tip de paste dorim.
Ingrediente pentru reteta de paste cu varza dulce calita:
- 300 gr paste
- 100 ml ulei de masline
- 1 varza mica (aproximativ 1 kg)
- 2 cepe mari tocate marunt
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 1 morcov razuit
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 foaie de dafin
- cimbru proaspat (sau uscat)
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Inlaturam foile exterioare ale verzei si o spalam. Tocam varza marunt, o frecam cu sare si o lasam sa stea 20 de minute, ca sa-si lase zeama.
2. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa, ardeiul si morcovul timp de 3-4 minute, pana se inmoaie.
3. Stoarcem varza de zeama si o punem peste legumele din cratita. Calim varza timp de aproximativ 20 minute amestecand des, ca sa nu se lipeasca de cratita. Daca este nevoie, mai adaugam putina apa.
4. Dupa ce a scazut lichidul si varza s-a inmuiat, adaugam boiaua, foaia de dafin, cimbrul, sare si piper dupa gust. Continuam calirea timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
5. Intre timp, fierbem pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor inscrise pe pachet. Pastele trebuie fierte cu 2 minute mai putin decat instructiunile inscrise pe pachet, deoarece le mai calim putin impreuna cu varza.
6. Scurgem pastele de apa si le punem peste varza. Amestecam bine si mai calim aceste paste cu varza inca 1-2 minute, ca sa se patrunda cu toate aromele.
7. Servim aceste paste cu varza imediat in farfurii. Sunt mult mai bune calde!