Aceasta reteta de paste cu pesmet si zahar este simpla si foarte usor de preparat. Cred ca este binecunoscuta de toata lumea, fiind unul dintre deserturile rapide care ne-au indulcit copilaria. Aceste paste cu pesmet si zahar, paste cu branza si orez cu lapte erau deserturile pe care mamele noaste le pregateau cel mai des. Cred ca aceste paste cu pesmet si zahar sunt cel mai rapid si mai gustos desert. De altfel, reteta este foarte versatila, cantitatile se pot adapta in functie de gust. Scortisoara poate fi inlocuita cu coaja rasa de lamaie sau portocala. Putem folosi orice tip de paste avem la indemana: tagliatelle, papardelle, macaroane sau taietei lati de casa. Eu am folosit taietei de casa.
Ingrediente pentru reteta de paste cu pesmet si zahar:
- 250 gr paste (taietei lati, tagliatelle, papardelle, etc.)
- 100 gr pesmet
- 80 gr zahar
- 50 gr unt (pentru pesmet) + 1 lingura unt (pentru paste)
- 1 lingurita scortisoara
- zahar pudra (optonal)
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie incalzim untul si adaugam pesmetul. Il prajim la foc mediu, amestecand incontinuu. Dupa ce pesmetul incepe sa se rumeneasca usor, reducem focul la minim si continuam sa-l prajim pana se rumeneste, amestecand tot timpul (aproximativ 5 minute). Cand pesmetul este rumen oprim focul, adugam zaharul si scortisoara si amestecam.
2. Fierbem pastele in apa clocotita in care am pus o lingura de sare, conform instructiunilor inscrise pe pachet. Eu am folosit taietei de casa si i-am fiert timp de 3 minute.
3. Strecuram pastele si turnam peste ele o lingura de unt topit. Adaugam pesmetul cu zaharul si amestecam usor, sa nu rupem pastele. Pastele cu pesmet si zahar sunt gata si ne putem bucura de o mancare delicioasa.
Servim aceste paste cu pesmet si zahar in farfurii si le consumam calde.
Optional, putem presara putin zahar pudra deasupra.