Aceasta reteta de paste cu nuci si scortisoara este simpla si foarte usor de preparat. Este binecunoscuta de toata lumea, fiind unul dintre deserturile rapide care ne-au indulcit copilaria. Aceste paste cu nuci si scortisoara, paste cu branza, gris cu lapte si dulceata si orez cu lapte erau deserturile pe care mamele noaste le pregateau cel mai des.
Aceste paste cu nuci si scortisoara sunt cel mai rapid si mai gustos desert in perioadele de post. De altfel, reteta este foarte versatila, cantitatile se pot adapta in functie de gust. Scortisoara poate fi inlocuita cu coaja rasa de lamaie sau portocala, zaharul poate fi inlocuit cu miere. Se pot adauga cateva fructe uscate: stafide, curmale, caise. Se poate adauga putin unt, dupa preferinte. Daca preparam aceasta reteta de paste cu nuci si inlocuim zaharul cu miere si adaugam cateva fructe uscate, obtinem un desert foarte gustos si sanatos.
Cu mari calitati terapeutice, miezul de nuca este un bun antioxidant si unul dintre cele mai nutritive si vitalizante alimente, datorita continutului bogat in grasimi nesaturate, proteine si vitamine.
Ingrediente pentru reteta de paste cu nuci si scortisoara:
- 300 gr paste (orice tip de paste)
- 150 gr nuci macinate
- 2-3 linguri zahar (sau miere)
- 1-2 linguri de ulei (sau 3 lingurite unt)
- scortisoara
- apa si sare (pentru fiert pastele)
Mod de preparare:
- Fierbem pastele in apa in care am pus putina sare, conform instructiunilor inscrise pe pachet. Dupa ce s-au fiert, le punem intr-o strecuratoare si le scurgem bine de apa. Nu le clatim cu apa, ca sa nu se raceasca.
2. Punem pastele intr-un castron, punem peste ele uleiul (sau untul) si amestecam ca se absoarba uleiul (sau untul).
3. Amestecam nucile cu zaharul si scortisoara, le punem peste paste si amestecam bine.
Deoarece la noi in familie gusturile difera, eu am separat o parte din paste pe care nu am pus zahar si le-am indulcit cu miere. Mie imi plac mai mult pastele cu nuci si miere.
Servim pastele cu nuci calde sau reci. Sunt la fel de bune!