Aceste galuste cu crema de ciocolata sau gomboti cu crema de ciocolata le-am preparat atunci cand am preparat reteta de galuste cu prune. Aceste galuste umplute cu crema de ciocolata sunt foarte gustoase si aromate, moi si usor pufoase. Am umplut aceste galuste cu o crema de ciocolata cu alune de padure pe care o preparasem cu putin timp inainte. Aceste galuste cu crema de ciocolata sunt preparate dintr-un aluat pe baza de cartofi si faina. Optional putem adauga si putin gris. Din acest aluat putem face galuste umplute cu prune, caise, dulceata, branza sau crema de ciocolata. Le vom fierbe in apa cu putina sare, apoi le tavalim prin pesmet rumenit in unt cu zahar si scortisoara. Zaharul si scortisoara le adaugam la sfarsit, pentru a nu se arde.

Pentru aluatul de galuste cu crema de ciocolata trebuie fierbem cartofii intregi, in coaja, pentru a nu absorbi multa apa. In functie de cartofii folositi, vom avea nevoie de mai multa sau mai putina faina. Este important sa nu punem prea multa faina pentru a obtine niste galuste cu crema de ciocolata moi si pufoase. Daca aluatul pare lipicios este bine sa lucram cu mainile bine infainate. Aluatul se va intari suficient in timptul fierberii, dar va ramane pufos.

Ingrediente pentru reteta de galuste cu crema de ciocolata:

  • 400 gr cartofi
  • 100-150 gr faina
  • 1 lingura de gris fin
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 200 gr crema de ciocolata
  • putina sare

Reteta pentru galuste cu crema de ciocolata – ingrediente pentru decor:

  • 150 gr pesmet
  • 50 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Reteta de galuste cu crema de ciocolata – mod de preparare:

  1.  Spalam cartofii si ii punem sa fiarba intregi intr-o oala cu apa rece. Cand s-au fiert bine, ii scurgem de apa si ii curatam de coaja. Peste carofii fierbinti punem uleiul sau untul, putina sare si amestecam bine totul cu un tel. Adaugam oul si amestecam energic cu telul timp de apoximativ 5 minute, pana obtinem un piure omogen si pufos.. Punem grisul si cate putin din cantitatea de faina, deoarece s-ar putea sa nu fie nevoie sa o punem pe toata. Amestecam totul cu o lingura. Vom obtine un aluat lipicios, dar omogen.

    Tip: Va sfatuiesc sa nu adaugati mai multa faina, pentru ca galustele vor deveni tari dupa fierbere. Numai in cazul in care aluatul este extrem de umed putem pune cel mult o lingura cu faina si o lingura de gris.

    2. Pregatim pesmetul prin care vom tavali aceste galuste cu crema de ciocolata. Topim untul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam pesmetul. Il rumenim cateva minute, la foc mic. Cand capata o culoare aurie, oprim focul si adaugam zaharul si scortiosara. Amestecam bine si il lasam sa se raceasca complet.

Galuste cu Crema de Ciocolata poza 7Cu mainile bine infainate luam cate o bucata de aluat, o aplatizam in palma si punem in centru o lingurita de crema de ciocolata. 

Galuste cu Crema de Ciocolata poza 1O invelim cu aluat si o modelam intr-o bila rotunda pe care o asezam pe un platou pe care am presarat faina.

Galuste cu Crema de Ciocolata poza 2Procedam astfel pana terminam de modelat toate galustele.

Tip: Crema de ciocolata este bine sa fie rece, de la frigider, pentru a putea lucra mai usor cu ea.

3. Punem apa intro oala si o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem 3-4 galuste. Le lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, adica 5-6 minute. Le mai fierbem in continuare inca 6-7 minute.

4. Scoatem galustele cu o lingura cu gauri si le punem direct in tigaia cu pesmet rumenit. Le tavalim prin pesmet pana se acopera bine pe toate partile.

  Galuste cu Crema de Ciocolata poza 4

Servim aceste galuste cu crema de ciocolata calde sau reci! Sunt la fel de bune!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Galuste cu Crema de Ciocolata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)