Reteta de budinca de cartofi cu sunca si cascaval prezentata mai jos este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de gustoasa. Pentru a o prepara avem nevoie numai de cateva ingrediente, pe care de obicei le avem in casa, si de numai 15 minute din timpul nostru, dar rezultatul este delicios! Aceasta budinca se poate consuma fie ca aperitiv, fie ca fel principal, insotita de o salata. In timpul in care se coace budinca la cuptor (45 minute), putem prepara o salata sau un alt fel de mancare, castigand astfel timp si eficacitate.
Budinca se poate consuma calda sau rece, este la fel de buna! O putem lua la pachet la serviciu sau la scoala, delectandu-ne cu o budinca de casa chiar si in afara casei!
Ne plac mult budincile, motiv pentru care gatim des in familie si alte retete de budinca:
- Budinca de dovlecei cu branza
- Budinca de pui cu ciuperci si cascaval
- Budinca de orez cu legume si sos bechamel
Ingrediente pentru reteta de budinca de cartofi cu sunca si cascaval:
- 1 kg de cartofi
- 250 gr sunca presata
- 200 gr cascaval
- 2 oua
- 5 linguri de unt
- 300 ml smantana de gatit
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
- Curatam cartofii si ii taiem rondele, ii condimetam cu sare, piper si oregano si ii amestecam pentru ca toate rondelele de cartofi sa se aromatizeze.
- Taiem sunca presata in cubulete si radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.
- Batem ouale cu smantana pana se omogenizeaza. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
- Ungem cu unt o tava pentru cuptor si asezam rondelele de cartofi. Deasupra punem sunca presata taiata marunt si turnam amestecul de oua si smantana. Presaram cascavalul ras pe toata suprafata tavii, uniform, si pe deasupra, din loc in loc, punem untul taiat bucatele.
- Punem budinca la cuptorul incalzit dinainte si o coacem la foc mediu (180 grade) pentru aproximativ 45 minute, pana se rumeneste.