Tarta cu mere si crema de migdale este deosebit de frageda, fina si aromata.
Aceasta reteta de tarta cu mere si crema de migdale se prepara mult mai usor si rapid decat s-ar crede la prima vedere. Aluatul si crema de migdale pentru aceasta tarta cu mere se pregatesc in mixer. Trebuie doar sa punem ingredientele (toate la temperatura camerei) in mixer si sa le amestecam.
Aluatul pentru tarta cu mere si crema de migdale nu mai trebuie copt in prealabil 20 minute, cum se procedeaza de obicei cu aluatul de tarta. Asezam aluatul in forma de tarta si il acoperim cu crema de migdale peste care asezam feliile de mere. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-45 minute.
Ingrediente pentru reteta de tarta cu mere si crema de migdale:
Ingrediente pentru aluatul de tarta:
- 350 gr faina
- 180 gr unt moale
- 150 gr zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 1 lingurita esenta de vanilie (sau de migdale)
- putina sare
Ingrediente pentru crema de migdale:
- 100 gr unt moale
- 100 gr zahar pudra
- 100 gr pudra de migdale (migdale albe macinate in blender)
- 2 oua
- 1 lingura scortisoara
- 2 mere verzi taiate felii + 2 linguri de zahar brun (pentru acoperit crema)
Reteta de tarta cu mere si crema de migdale – mod de preparare:
- Prepararea aluatului pentru tarta incepe cu cernerea fainii. Punem in mixer zaharul pudra, sarea, esenta de vanilie si untul moale si le mixam pana devin o crema fina. Adaugam cate un galbenus si continuam sa mixam pana se incorporeaza. Continuam astfel pana incorporam cele 4 galbenusuri. Adaugam cate putina faina si mixam la viteza mica pana o incorporam pe toata.
2. Scoatem aluatul de tarta din mixer si il framantam putin ca sa-i putem da o forma rotunda. Asezam pe masa de lucru o bucata de hartie de copt pe care punem aluatul, il aplatizam putin cu palmele si il acoperim cu alta bucata de hartie de copt. Cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul intr-o foaie subtire.
3. Ungem cu unt o tava pentru tarta cu diametrul de 28-30 cm. Inlaturam hartia de copt de deasupra foii de aluat si, cu mana dedesubtul foii de aluat, o asezam in forma de tarta. Cu sucitorul (sau cu un cutit) taiem marginile foii de aluat care depasesc marginile formei. Pana pregatim crema de migdale, introducem aluatul de tarta in frigider.
4. Pregatim crema de migdale. Batem in mixer untul moale cu zaharul pana devin o crema fina. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul, si continuam sa batem pana le incorporam. Adaugam scortisoara si pudra de migdale si mixam pana se incorporeaza.
5. Scoatem din frigider forma cu aluatul pentru tarta cu mere. Punem deasupra crema de migdale si o uniformizam. Acoperim crema cu felii de mere si presaram peste ele zaharul brun.
6. Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40-45 minute, pana se rumeneste.
7. Decoram tarta cu zahar pudra.