Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar este o reteta traditionala taraneasca, veche si simpla. Eu am inlocuit apa cu lapte. Imi plac mai mult asa, deoarece sunt un pic mai dulci si mai fine. Aceste placinte la tigaie cu urda si marar sunt foarte bune si pufoase si se pregatesc foarte repede.
Aluatul pentru aceste placinte se pregateste in mod asemanator cu aluatul pentru turte coapte in tigaie. Umplem placintele cu urda maruntita amestecata cu marar si ceapa verde. Nu punem prea multa umplutura in placinte pentru ca atunci cand le intindem, placintele se vor sparge si umplutura va curge.
Eu am prajit aceste placinte cu urda in ulei putin. Daca le prajim in ulei mai mult, vor avea o textura ca de gogoasa. Servim aceste placinte cu urda si marar calde, pentru a savura in totalitate gustul lor minunat.
Placinte la Tigaie cu Urda si Marar – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de placinte la tigaie cu urda si marar:
Ingrediente pentru aluat:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic de drojdie uscata)
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de zahar
- sare

Ingrediente pentru umplutura:
- 300 gr urda (sau ricotta, branza de vaci)
- 1 legatura de marar tocat
- 3-4 fire de ceapa verde
- sare
- piper proaspat macinat
Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar – mod de preparare:
- Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina. O lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
2. Pentru aceste placinte la tigaie cu urda si marar trebuie sa cernem faina intr-un bol si sa o amestecam cu sarea. Facem o adancitura in mijlocul fainii, adaugam drojdia, laptele caldut si oul si le incorporam in faina. Adaugam uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic si fin.
3. Mutam aluatul intr-un bol pe care l-am uns cu ulei. Il acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop si il punem sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
4. Dupa ce a crescut, framantam din nou aluatul si formam bile de marimea unui ou mare. Mie mi-au iesit 7 bile. Le asezam pe masa de lucru presarata cu faina si le acoperim cu folie alimentara.
5. Pregatim umplutura pentru aceste placinte cu urda si marar. Intr-un bol amestecam urda maruntita cu mararul, ceapa verde, sarea si piperul.
6. Intindem fiecare bila de aluat intr-o foaie rotunda.
7. Punem in centru 2 linguri de umplutura.
8. Aducem marginile foii spre centru.
9. Lipim aluatul cu degetele si apasam usor.
10. Intindem din nou cu sucitorul ca sa subtiem placinta. Formam in acest mod toate placintele.
11. Incalzim putin ulei intr-o tigaie si prajim placintele la foc mediu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Ungem tigaia cu ulei dupa fiecare placinta.
Servim aceste placinte la tigaie cu urda si marar fierbinti! Sunt delicioase!
Adauga un comentariu





