Reteta de briose aperitiv cu sunca si cascaval este ideala pentru a pregati o gustare rapida pentru pachetul copiilor sau pentru birou. Aceste briose sunt delicioase, aromate, moi, pufoase si consistente.
Reteta de briose aperitiv se prepara foarte repede, la fel ca si reta de briose cu gem de capsuni sau briose cu cirese. O putem face de seara, le lasam sa se raceasca in bucatarie si dimineata doar le punem la pachet.
Putem pastra aceste briose aperitiv la congelator pana la 2 luni. La nevoie doar le reincalzim si sunt la fel de bune si de proaspete.
Putem prepara briose aperitiv cu orice ingrediente avem in frigider. Se poate pune cascaval de orice fel sau putem face diferite combinatii din mai multe feluri de branza. Branza telemea este la fel de buna. Legumele care contin multa apa, cum ar fi ardeiul si ciupercile, trebuie calite inainte de folosire.
Ingrediente pentru reteta de briose aperitiv cu sunca si cascaval:
- 200 gr faina
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 3 linguri de ulei
- 100 gr sunca taiata felii subtiri
- 100 gr cascaval ras
- 3 linguri ceapa verde tocata marunt
- 3 linguri patrunjel tocat marunt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura seminte de floarea soarelui
Reteta de briose aperitiv cu sunca si cascaval – mod de preparare:
1. Incazim cuptorul la 1a 180 grade. Cernem faina impreuna cu praful de copt.
Tip: Cand vrem sa coacem un aluat la o anumita temperatura, punem cuptorul sa se incalzeasca la o temperatura mai mare decat aceea la care vrem sa coacem. Cand introducem tava in cuptor se mai pierde din caldura. Tava fiind rece mai reduce din temperatura cuptorului. Introducem aluatul in cuptor si reducem focul pana la temperatura dorita la care vrem sa coacem. Astfel obtinem de la inceput in cuptor temperatura optima.
2. Punem intr-un bol laptele, ouale si uleiul si le batem cu telul de sarma sau cu blenderul vertical. Adaugam sunca taiata marunt, cascavalul ras, ceapa verde si patrunjelul tocate marunt.
3. Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase.
4. Ungem cu ulei tava pentru briose si punem cate 2 linguri din compozitie in fiecare adancitura. Presaram seminte de floarea soarelui peste fiecare briosa.
5. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 35-40 minute.
Servim briosele calde sau reci. Sunt la fel de bune!