Reteta de iahnie de fasole (fasole scazuta) este o mancare foarte apreciata de romani, pregatita mai des in perioada de iarna. Iahnia de fasole se poate pregati cu ciolan afumat, carnati afumati, costita si alte afumaturi.
Iahnia de fasole cu ciolan se pregateste de 1 Decembrie, cand se sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei, si se serveste fiebinte, insotita de muraturi.
Fasolea...
Reteta de placinta sarbeasca este o reteta de placinta traditionala a bulgarilor din zona Targovistei. Am invatat aceasta reteta de la prietena mea, Camelia, care la randul ei a invatat-o de la soacra ei care era de origine bulgara. Aceasta placinta se numeste "banita" (baniţă) in limba bulgara. Denumirea de placinta sarbeasca provine de la faptul ca bulgarii stabiliti cu...
Acest cozonac de post este deosebit de gustos, pufos si cu nimic mai prejos fata de un cozonac cu nuca obisnuit. La prepararea acestui cozonac de post am folosit lapte de nuca de cocos, care este ideal pentru acest tip de cozonac. Pentru umplutura am folosit un amestec de nuci, zahar si cacao.
Un cozonac reusit depinde de calitatea fainii,...
Aceasta reteta de frigarui de somon foloseste cateva ingrediente simple care creeaza o savoare incredibila! Frigaruile de somon condimentate si fripte pe gratar se potrivesc perfect cu o salata de varza, cu o salata de varza cu morcovi, cu o salata de rucola cu parmezan, cu o salata de cruditati cu fructe, nuci si parmezan sau cu o salata de...
Reteta de chiftele cu sos si garnitura de orez este una dintre mancarurile mele preferate si de aceea o pregatesc destul de des. Imi plac chiftelele din toate tipurile de carne tocata: de porc, de vitel, amestec de carne de porc si de vita, dar si chiftelele de pasare.
Reteta de chiftele cu sos si garnitura de orez este un fel...
Reteta de cozonac pufos cu rahat si stafide este preferata de toata lumea - ca si reteta de cozonac cu nuca si cacao - si preparata in special pentru masa de Craciun, Anul Nou si Paste, insa desigur ca nu este nevoie sa asteptam sarbatorile pentru a pregati un cozonac pufos, gustos si aromat!
Pentru un cozonac reusit este necesar...
Placinta cu mere este una din prajiturile clasice ale copilariei, potrivita in orice anotimp. Este o reteta foarte usor de pregatit, rezultatul fiind garantat. Ce poate fi mai imbietor decat mirosul unei placinte cu mere abia scoasa din cuptor?
Nu exista placinta cu mere fara scortisoara, iar mie imi place sa adaug in umplutura si nuci maruntite, de asemenea si...
Ciorba de fasole se prepara de obicei din fasole cu bobul marunt. Cu o seara inainte de a o pregati alegem fasolea indepartand boabele sparte si eventualele corpuri straine. O spalam si o punem la inmuiat intr-un vas mai mare cu multa apa, la fel ca la reteta de mancare de fasole.
Pentru a evita macar in parte balonarea, cantitatea...
Reteta de placinte cu branza sarata este o reteta foarte cunoscuta si apreciata. Pentru aceasta reteta de placinte este necesar sa folosim impreuna cu branza sarata si branza dulce sau urda deoarece fara aceasta placintele ar iesi foarte sarate. La fel procedam si la reteta de placinta cu spanac si branza.
La aceasta reteta de placinte am folosit aluat facut in casa...
Reteta de strudel cu mere si aluat de foietaj se poate pregati din mai multe tipuri de aluat. Eu am ales sa fac reteta de strudel cu mere din aluat de foietaj facut in casa. Daca nu aveti timp sa faceti aluatul de foietaj il puteti cumpara de la supermarket. Daca va hotarati sa faceti aluatul acasa este bine sa il pregatiti cu...
Vremea
București
nori împrăștiați
18.6
°
C
19.4
°
16
°
83 %
3.6kmh
40 %
sâm
18
°
Dum
21
°
lun
21
°
mar
24
°
mie
22
°