Oua Posate in Sos de Rosii – Shakshuka

0
9348

Reteta de oua posate in sos de rosii – shakshuka isi are originile in nordul Africii (Tunisia, Maroc, Algeria) si este servita in diferite forme in multe tari din Orientul Mijlociu, inclusiv in Palestina, Israel si Turcia. Se prepara rapid si poate fi servita ca un mic dejun consistent sau la cina.

Cantitatile de ingrediente sunt orientative, pot fi modificate in functie de gust. Putem sa folosim rosii proaspete razuite, suc de rosii cu pulpa sau o conserva de rosii impreuna cu sucul ei.

Aceste oua posate in sos de rosii – shakshuka se pot prepara intr-o tigaie acoperita cu un capac sau la cuptor. Eu recomand sa fie prepate in tigaie deoarece putem sa urmarim mai usor cand ouale sunt gata. Albusurile trebuie sa fie inchegate, iar galbenusurile trebuie sa ramana moi.

Reteta originala de shakshouka nu contine branza. Eu am adaugat si branza feta, deoarece imi place mult asocierea de branza cu sos de rosii si oua. Am adaugat si putin sofran pentru culoare si aroma.

Ingrediente pentru reteta de oua posate in sos de rosii – shakshuka:

  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 4 oua
  • 50 gr branza feta (optional)
  • 400 gr rosii proaspete razuite (sau 400 gr de rosii din conserva)
  • 2 ardei rosii taiati felii
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 2 linguri patrunjel tocat (sau coriandru)
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita paprika afumata
  • 1 varf de cutit piper cayenne (sau fulgi de ardei iute)
  • putin sofran (optional)
  • 1 foaie de dafin (optional)
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de oua posate in sos de rosii - shakshuka
Ingrediente pentru reteta de oua posate in sos de rosii – shakshuka

Reteta de oua posate in sos de rosii – shakshuka – mod de preparare:

  1. Incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare si calim ceapa si ardeii timp de 4-5 minute, pana se inmoaie.

2. Adaugam usturoiul tocat, praful de chimion, zaharul, foaia de dafin si continuam calirea aproximativ un minut, ca sa-si lase aromele.Adaugam usturoiul tocat, praful de chimion, zaharul, foaia de dafin si continuam calirea aproximativ un minut, ca sa-si lase aromele

3. Punem rosiile, paprika, piperul cayenne, piperul negru, o lingura de patrunjel tocat, sofranul (daca alegem sa il folosim) si fierbem sosul aproximativ 10 minute, pana se ingroasa.Punem rosiile, paprika, piperul cayenne, piperul negru, o lingura de patrunjel tocat, sofranul (daca alegem sa il folosim) si fierbem sosul aproximativ 10 minute, pana se ingroasa

4. Adaugam branza feta maruntita, facem cu o lingura 4 adancituri in sos si punem cate un ou in fiecare adancitura.

Tip: Ouale trebuie puse repede in tigaie, pentru a fi gata toate in acelasi timp. Este bine sa le spargeti dinainte, pe fiecare separat, pentru a le pune rapid in tigaie.

5. Acoperim tigaia cu un capac si mai fierbem sosul inca 3 minute, pana albusurile se incheaga si galbenusurile sunt inca moi. Oprim focul si presaram patrunjelul tocat.Oua Posate in Sos de Rosii - Shakshuka

6. Servim aceste oua posate in sos de rosii cu paine prajita frecata cu un catel de usturoi taiat pe jumatate.

Oua Posate in Sos de Rosii - ShakshukaOua Posate in Sos de Rosii - Shakshuka

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Oua Posate in Sos de Rosii - Shakshuka
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.