Retete mic dejun

Pasta de Masline Kalamata
Pasta de masline Kalamata este delicioasa servita pe paine prajita, ca aperitiv, cu un vin rosu. De asemenea, se combina foarte bine cu branza greceasca (feta), cu pastele, cu ardei gras rosu, cu legumele fierte sau coapte pe gratar. Maslinele Kalamata sunt renumite pentru culoarea violet inchis si pentru textura si pulpa bogata. Sunt o sursa bogata de fibre, calciu,...
Orez cu Lapte Vegetal
O reteta de orez cu lapte vegetal care transforma desertul copilariei noastre intr-o versiune fara ingrediente de origine animala, perfecta in perioada de post! Acest orez cu lapte vegetal este un preparat de care se va bucura intreaga familie, fiind aromat si foarte cremos. Pentru a face un orez cu lapte cremos, reteta folosita de mine are un ingredient in...
Lapte de susan
Reteta de lapte de susan este foarte simpla si oricine o poate prepara acasa. Avem nevoie doar de seminte de susan si apa. Semintele de susan se pun la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Cel mai bine este sa le punem seara intr-o cantitate mica de apa si sa preparam laptele de susan in ziua urmatoare. Semintele de susan...
Clatite cu Cascaval si Dovlecei
Reteta de clatite cu cascaval si dovlecei are ca rezultat niste clatite mai groase, moi in interior, pufoase si foarte fragede. Pot fi consumate la orice masa a zilei, ca gustare, pot fi puse in pachetul cu mancare pentru serviciu sau oriunde ne deplasam. Aceste clatite cu cascaval si dovlecei sunt foarte bune si reci, a doua zi. Seamana foarte...
Pasta de masline verzi
Pasta de masline verzi este preparata din masline verzi, ulei de masline extra virgin, ansoa, usturoi, patrunjel, oregano, piper si suc de lamaie. In mod asemanator se prepara si pasta de masline Kalamata. Maslinele trebuie tinute in apa o zi sau doua, ca sa iasa cat mai mult sarea pe care o contin. Scoatem apoi samburii si le mixam in...
Covrigi cu Susan din Salonic
Reteta greceasca originala de covrigi cu susan din Salonic! La fel de mult pe cat iubesc germanii covrigii pretzel si tot atat pe cat de pasionati sunt francezii de cornurile lor (croissant), tot atat de mult iubesc grecii acesti covrigi cu susan din zona Salonic (koulouria Thessalonikis), o tentație culinara al carei gust captivant se datoreaza crustei crocante si susanului...
Smoothie cu Mango si Apa Minerala
Smoothie cu mango si apa minerala poate fi o idee perfecta pentru o gustare energizanta si racoritoare. Gustos si aromat, plin de vitamine, minerale si fibre, acest smoothie ne surprinde in mod placut papilele gustative. Partea frumoasa este ca pentru acest smoothie cu mango nu pierdem mult timp pentru pregatirea lui, dar nici pentru spalarea vasului in care este facut....

Vremea

București
cer senin
22.9 ° C
24.4 °
21.1 °
64 %
3.6kmh
0 %
Dum
23 °
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
error: Content is protected !!