Compot de Capsuni Natural, fara Conservanti

0
2495

Compot de capsuni natural, fara conservanti – reteta veche. Cum se face compotul de capșune? Cat zahar se pune la compot si cat timp se fierb borcanele?

Aceasta reteta de compot de capsuni natural, fara conservanti este foarte usor de preparat. In plus, capsunile din compot isi pastreaza in mare parte vitaminele si aroma, pe care in acest fel le putem savura chiar si in mijlocul iernii. Ca sa preparam un compot de capsuni natural este nevoie sa spalam bine capsunile, sa le punem in borcane cu zahar, sa umplem borcanele cu apa si api sa le sterilizam. 

Capsunile sunt sunt fructe de sezon foarte gustoase si parfumate, bogate in vitamine si minerale, cu o multitudine de beneficii pentru sanatate. Pot fi consumate ca atare, in stare proaspata, sau in forma de dulceata, gem, sufleu, inghetata sau spuma de capsuni

Compotul de capsuni, atat primavara, cat si in special in timpul iernii, este un desert savuros. Aceasta bautura facuta din fructe proaspete este foarte gustoasa si este o solutie pentru a ne potoli foamea cu ceva usor.

In zonele cu vara scurta sau ploioasa, in care capsunile abia au timp sa se coaca, compoturile fac posibil sa nu regretam timpul petrecut cu prepararea lor. Alegem fructele cu grija indepartand toate bucatile lovite si preparam bauturi parfumate fara a adauga altceva decat zahar. Capsunile se pot folosi si in combinatie cu alte fructe de padure. De exemplu, fragii imbogatesc aroma compoturilor cu note de capsuni. 

Perioada de vara poate fi numita sezonul compoturilor. Coacerea numeroaselor fructe ne incurajeaza sa pregatim aceste compoturi naturale pentru lunile lungi de iarna. Principala regula de preparare a acestei bauturi este pastrarea majoritatii vitaminelor disponibile pentru a oferi beneficiile compotului.

Beneficiile compotului preparat din capsuni parfumate sunt efectele sale antioxidante asupra organismului uman. Aceasta bautura contine un intreg set de microelemente si macroelemente necesare pentru viata umana sanatoasa. Singura conditie pentru obtinerea unui compot de capsuni delicios este sa folosim exclusiv fructe de maturitate medie si sanatoase.

Bauturi extrem de aromate se obtin in timpul verii din coacaze, cirese, zmeura, capsuni, piersici, caise. Multe gospodine folosesc miere naturala pentru a indulci compotul, care este in mod firesc mai util decat utilizarea zaharului.

Compot de capsuni natural fara conservanti – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de compot de capsuni natural fara conservanti:

  • 1 kg capsuni spalate si curatate de codite
  • 150 gr zahar
  • sucul de la o lamaie mare
  • apa

De asemenea, veti avea nevoie de 3 borcane de 800 gr.

Ingrediente pentru reteta de compot de capsuni natural fara conservanti
Ingrediente pentru reteta de compot de capsuni natural fara conservanti

Cum se face compotul de căpșuni:

  1. Spalam bine capsunile si le curatam de codite. Nu procedam niciodata invers deoarece intra apa in gaurile unde au fost coditele si se pierde din aroma capsunilor. Punem peste capsunile spalate sucul de lamaie si amestecam usor. Sucul de lamaie ajuta la pastrarea culorii intense a capsunilor si ajuta la conservare.

Spalam bine capsunile si apoi le inlaturam coditele

2. Spalam bine borcanele si le sterilizam tinandu-le in cuptor la temperatura de 100°C pentru 10 minute.

Sterilizam borcanele in cuptor

3. Asezam capsunile in borcane si punem cate 50 gr de zahar in fiecare borcan (2 linguri cu varf).

Asezam capsunile in borcane si punem cate 50 gr de zahar in fiecare borcan

4. Umplem borcanele cu apa rece si inchidem bine capacele.

Umplem borcanele cu apa rece

Inchidem bine capacele

5. Intr-o cratita mare asezam un prosop. Asezam borcanele si completam cu apa pana la 3/4 din inaltimea borcanelor.

Asezam borcanele in cratita

6. Fierbem borcanele cu compot timp de 15 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Acoperim borcanele si le lasam asa pana se racesc complet.

Acoperim borcanele si le lasam asa pana se racesc complet

7. Dupa racirea completa, borcanele cu compot de capsuni se depoziteaza in camara. Este bine sa verificam daca nu curg intorcand borcanele cu fundul in sus.

Compot de capsuni natural

Compotul de capsuni preparat dupa aceasta reteta se pastreaza foarte bine pentru la iarna. Capsunile isi mentin mult timp culoarea intensa deoarece nu sunt fierte in exces. Dupa cateva luni ele se mai decoloreaza deoarece capsunile sunt fructe delicate, sensibile, dar gustul si aroma lor raman minunate!

Compot de capsuni natural

Compot de Capsuni Natural fara Conservanti

Compot de Capsuni Natural fara Conservanti

Alte retete cu capsuni:

Mai jos puteti vedea si alte retete cu capsuni (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Dulceata de capsuni intregi cu lamaie

Dulceata de Capsuni Intregi cu Lamaie

Gem de capsuni fara conservanti

Gem de Capsuni fara Conservanti

Spuma de capsuni cu frisca

Spuma de Capsuni cu Frisca

Tort diplomat cu capsuni, piscoturi si frisca – reteta fara coacere

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu Capsuni

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu Capsuni

Parfait cu iaurt, capsuni si biscuiti de ciocolata

Parfait cu Iaurt, Capsuni si Biscuiti de Ciocolata

Briose cu gem de capsuni

Briose cu Gem de Capsuni

Salata de rucola cu mozzarella si capsuni

Salata de Rucola cu Mozzarella si Capsuni

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Compot de Capsuni Natural fara Conservanti
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)