Supa de pui cu galusti din gris este o supa foarte gustoasa, aromata si usor de gatit. Pentru aceasta supa de pui fierbem mai intai carnea si legumele, apoi o strecuram. Carnea de pui este preferata familiei mele si prepar des supa de pui.
Ingrediente pentru reteta de supa de pui cu galusti din gris:
- 1 kg carne de pui cu oase (spate, aripi)
- 1 pastarnac
- 2 cepe intregi
- 2 morcovi taiati pe jumatate
- 1 radacina de telina mica
- 3 l apa
Ingrediente pentru galusti din gris:
- 60 gr gris
- 1 ou
- 1 lingura ulei
- 1 lingura apa
- ½ lingurita praf de copt
- sare
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
- Punem carnea la fiert in 3 l de apa si o lasam sa fiarba pentru 30 minute, eliminand din cand in cand spuma are se formeaza. Cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugam legumele si continuam fierberea pana sunt gata. Cand legumele si carnea s-au fiert, le scoatem cu spumiera si strecuram supa.
- In timp ce fierbe carnea pregatim galustile. Batem bine oul, adaugam apa si uleiul, un praf de sare, amestecam bine si adaugam si grisul, putin cate putin, deoarece s-ar putea sa nu fie nevoie sa il folosim pe tot sau sa mai fie nevoie sa mai punem, in functie de marimea oului. Amestecam compozitia rezultata, adaugam praful de copt si lasam deoparte timp de 10 minute.
- Punem o parte din supa intr-o cratita mai mica si o lasam sa fiarba la foc mic. Luam cu o lingurita din amestecul de gris, formam galustile si le punem in cratita. Le lasam sa fiarba timp de 10 minute, acoperind cratita cu un capac, dupa care adaugam o cana cu apa rece si mai fierbem 5 minute.
- Scoatem galustile cu grija si le punem in cealalta oala cu supa. Strecuram supa in care au fiert galustile si o adaugam in cealalta oala.
- Adaugam sarea si patrunjelul. Carnea se rupe fasii si se pune in supa. Punem si morcovii pentru ca supa de pui cu galusti sa aiba un aspect frumos.
Adauga un comentariu
Detalii reteta
Reteta
Supa de Pui cu Galusti
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
6 Review(s) Based on