Gogosi Insiropate – Gogosi Rapide

0
13881

Aceasta reteta de gogosi insiropate este o reteta din bucataria greceasca. Bucataria greceasca este renumita pentru diversitatea de retete de dulciuri insiropate.

Aceste gogosi insiropate se fac cu lingura, aluatul fiind moale. Gogosile sunt deosebit de aromate, fine si moi, astfel incat se topesc in gura. Combinatia de arome de scortisoara, lamaie, portocala si lamaie verde da gogosilor o aroma unica.

Trebuie sa avem grija sa nu intepam gogosile cand le intoarcem, ca sa nu absoarba mult ulei. Se prajesc la foc mediu in ulei mult.

Ingrediente pentru reteta de gogosi insiropate:

Ingrediente pentru gogosi:

  • 250 gr iaurt
  • 350 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf de cutit sare
  • coaja rasa de lamaie, portocala, lamaie verde (toate impreuna cat sa incapa intr-o ceasca de ceai)
  • 200 gr nuci macinate (pentru presarat pe deasupra)
  • ulei pentru prajit

    Ingrediente pentru gogosi
    Ingrediente pentru gogosi

Ingrediente pentru sirop:

  • 1 pahar de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 1 betisor de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
Ingrediente pentru sirop
Ingrediente pentru sirop

Reteta de gogosi insiropate – mod de preparare:

1. Pregatim siropul. Intr-o craticioara punem apa, zaharul, betisorul de scortisoara si coaja de lamaie. Fierbem siropul timp de 7 minute. Cand siropul s-a mai racit putin, adaugam doua linguri de miere si amestecam bine.

2. Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.

3. Adaugam iaurtul, zaharul, ouale, uleiul, scortisoara, coaja de lamaie, portocala si lamaie verde. Amestecam ingredientele pana obtinem o compozite omogena.Adaugam iaurtul, zaharul, ouale, uleiul, scortisoara, coaja de lamaie, portocala si lamaie verde. Amestecam ingredientele pana obtinem o compozite omogena.

4. Incalzim uleiul intr-o tigaie sau intr-o cratita mai mica. Intr-un bol mic punem apa in care udam lingurita inainte de a lua din aluat.

5. Udam o lingurita in bolul cu apa, luam cate o lingurita din aluatul de gogosi si il punem in tigaie. Prajim gogosile la foc mediu spre mic.

6. Intoarcem gogosile cu lingura de spuma, nu cu furculita, ca sa nu se intepe si sa intre uleiul in ele.

7. Dupa ce prajim gogosile, le insiropam. Punem cateva gogosi in sirop si le intoarcem pe toate partile. Le scoatem cu lingura de spuma pe un platou. Presaram peste ele nuci macinate.Gogosi Insiropate – Gogosi RapideGogosi Insiropate – Gogosi Rapide

Alte retete de gogosi

Mai jos puteti vedea si alte retete de gogosi (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Gogosi pufoase cu iaurt la cuptor

Gogosi pufoase cu iaurt la cuptor

Gogosi cu lingura cu mere si stafide

Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide

Gogosi cu branza pufoase

Gogosi cu Branza Pufoase

Gogosi de post pufoase

Gogosi de Post Pufoase

Scovergi de post pufoase

Scovergi de Post Pufoase

Gogosi rapide din foietaj cu inghetata

Gogosi rapide din foietaj cu inghetata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gogosi Insiropate - Gogosi Rapide
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.