Supa crema de usturoi copt este foarte potrivita pentru perioadele cand este frig afara si pentru cei carora le place usturoiul. Usturoiul copt este atat de bun, aromat si dulceag incat se poate consuma si simplu, cu paine prajita. Il putem adauga in supe, sosuri si in diferite mancaruri. Usturoiul se coace la cuptor timp de aproximativ o ora, stropit cu ulei, sare si piper si invelit in hartie de copt.
Supa crema de usturoi copt se prepara cu supa de pui sau supa de legume, pentru un gust mai bun. Se poate prepara si cu apa, dar folosind supa baza, rezultatul va fi o supa crema de usturoi mult mai buna. Optional, putem adauga smantana de gatit si zeama de lamaie, care ii dau un plus de prospetime.
Servim aceasta supa crema de usturoi cu crutoane, ulei de masline, fulgi de ardei (dulce sau iute) si busuioc proaspat.
Supa Crema de Usturoi Copt – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de supa crema de usturoi copt:
Ingrediente pentru supa:
- 1,5 l supa de pui (sau de legume)
- 3-4 linguri de ulei
- 4 capatani de usturoi
- 1 ceapa taiata felii
- 1 morcov taiat rondele
- 1 telina mica taiata felii
- 3 cartofi taiati cuburi
- 200 ml smantana de gatit
- suc de lamaie (dupa gust)
- 2-3 crengute de rozmarin sau cimbru
- 2-3 crengute de busuioc proaspat (optional)
- sare
- piper proaspat macinat
Ingrediente pentru decor:
- crutoane
- ulei de masline
- fulgi de ardei (dulce sau iute)
- busuioc proaspat
Mod de preparare:
1.Incalzim cuptorul la 180 grade. Taiem capatanile de usturoi la un capat, cat sa se vada cateii de usturoi. Le stropim cu putin ulei si le presaram cu putina sare si piper. Le impachetam in hartie de copt si le coacem in cuptor timp de aproximativ o ora, pana se inmoaie. Dupa se s-au racit suficient, scoatem usor miezul de usturoi, prin presare.
2. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim legumele tocate timp de 5-6 minute, pana se inmoaie putin. Adaugam supa de pui fierbinte, rozmarinul, sarea si piperul si fierbem legumele aproximativ 30 minute, pana se inmoaie bine.
3. Dupa ce legumele au fiert, adaugam miezul de usturoi copt si frunzele de busuioc proaspat.
4. Pasam legumele cu blenderul vertical pana devin o crema fina.
5. Punem din nou cratita cu supa pe foc si adaugam smantana de gatit.
6. Cand supa incepe sa clocoteasca, oprim focul, adaugam sucul de lamaie si potrivim gustul de sare si piper. Servim supa cu crutoane, putin ulei de masline, fulgi de ardei uscat si busuioc proaspat (optional).
Adauga un comentariu





