Putem prepara aceste briose cu vanilie si cacao atunci cand vrem sa facem in casa un desert bun si rapid. Noua ne plac foarte mult briosele pentru ca se fac foarte usor, sunt delicioase si foarte versatile. Le putem prepara cu orice avem la indemana: fructe, gem, ciocolata, nuci, etc.
De-a lungul timpului am facut multe retete de briose: briose cu gem de capsuni, briose cu gem de smochine, briose integrale cu banane si nuci, briose cu mere si scortisoara, briose cu cirese si smantana, briose aperitiv cu sunca si cascaval, dar intotdeauna se ivesc si alte combinatii interesante.
Aceasta reteta de briose cu vanilie si cacao se prepara foarte usor, din ingrediente simple pe care le avem intotdeauna in bucatarie.
Briose cu Vanilie si Cacao – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de briose cu vanilie si cacao:
- 300 gr faina
- 150 gr zahar
- 120 ml lapte
- 120 ml apa minerala
- 100 ml ulei
- 2 oua
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- putina sare
- zahar pudra (pentru ornat)
- 12 hartiute pentru briose
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 180 grade. Cernem faina impreuna cu praful de copt si cu sarea.
2. Batem in mixer ouale cu laptele si apa minerala. Adaugam treptat uleiul si zaharul. Continuam sa mixam ingredientele pana se dizolva zaharul. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si sarea si mixam pana o incorporam.
3. Punem un sfert din compozitia de briose intr-un alt bol. Adaugam o lingura de cacao si 2-3 linguri de apa minerala si amestecam bine pana se omogenizeaza.
4. Asezam hartiutele pentru briose in adanciturile formei de briose. In fiecare hartiuta punem cate 2 linguri din compozitia de briose cu vanilie si o lingura din compozita cu cacao.
5. Amestecam usor cele 2 compozitii cu un betisor.
6. Introducem tava cu briose in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute, pana se rumenesc frumos.
7. Scoatem briosele din tava si le lasam sa se raceasca putin. Decoram briosele cu zahar pudra, apoi le putem servi.